back to top
KezdőlapFormula 1Vandoorne nem aggódik az ülése miatt

Vandoorne nem aggódik az ülése miatt

-

Az elmúlt időszakban egyre több találgatás látott napvilágot Stoffel Vandoorne jövőjével kapcsolatban, ám a belga pilóta nem aggódik, hogy elveszítheti a jelenlegi ülését.

Vandoorne komoly sikerekkel a háta mögött érkezett meg a Forma-1-be, de sokak szerint eddig nem sikerült hoznia az elvárt szintet.

A McLaren mindenáron szeretné, ha Fernando Alonso jövőre is náluk maradna, azonban, hogy ki lesz a csapattársa az már közel sem ennyire egyértelmű. A legtöbbet a csapat tartalékpilótáját, Lando Norrist emlegetik ezügyben. Emiatt sokan azon a véleményen vannak, hogy Vandoornenak el kellene kezdenie legyőzni a spanyolt, más különben könnyen hoppon maradhat.

„Én nem gondolok erre. Csupán a saját teljesítményemre koncentrálok, ami szerintem sokkal fontosabb. Én csak ki akarok hozni mindent az autóból.” – kezdte a 26 éves pilóta.

„Hosszútávú megállapodásom van a McLarennel, tehát nem aggódok a jövőm miatt. Egy Forma-1-es szerződés az Forma-1-es szerződés és az is marad, még ha teljesítened is kell. A csapat teljes mértékben hisz bennem. Semmiért sem aggódok. Különösképpen már arra a napra is készen állok, amikor már egy versenyképes autót is vezethetek.” – mondta bizakodóan.

Vandoorne Monaco után elárulta, úgy érezte, hogy feláldozták őt Alonso javára, majd hozzátette, hogy a kétszeres bajnok más területen is elsőbbséget élvez.

„Időnként ő kapja meg az új fejlesztéseket is, de ez nem nagy baj. Egyébként semmi probléma nincs kettőnk között. Szerintem én még mindig a csapat jövőjének a részese vagyok, és nem igazán látok más alternatívát a helyemre. Lando Norrisról meg még korai beszélni. Csak saját magamra fókuszálok” – válaszolt a belga.

Mindezek ellenére úgy véli, hogy az F1 közössége továbbra is megbecsüli őt.

„A tehetségemet elismerik. Nem lettem rosszabb pilóta egyik napról a másikra. Folyamatosan fejlődök.”

Mivel Vandoorne a jövőjéért nem aggódik, így az sem fordult meg a fejében, hogy egy másik csapatnál szerepeljen.

„A Ferrari is hosszú évekig volt abban a cipőben, mint most a McLaren. Minden hozzávalónk megvan ahhoz, hogy újra sikeresek legyünk, de természetesen én nem várhatok ezzel tíz évet. Minél hamarabb szeretnék egy top autóban versenyezni, és megmutatni, hogy mit tudok. A szezon kezdet nem úgy sikerült, ahogy vártuk. Nagy elvárásaink voltak. Viszont még így is jobbak vagyunk mint tavaly, de még sokat kell előre lépnünk.”  – zárta Vandoorne.