back to top
KezdőlapFormula 1Ricciardo: Életem egyik legnehezebb döntése volt otthagyni a Red Bullt

Ricciardo: Életem egyik legnehezebb döntése volt otthagyni a Red Bullt

-

Daniel Ricciardo szerint nagyon nehéz döntést hozott meg azzal, hogy elhagyja a RedBull istállót és a Renault Forma 1-es csapatánál folytatja pályafutását 2019-től.

A 29 éves ausztrál pilóta karrierjét a RedBull támogatta 2008-tól, ugyanis Ricciardo a Red Bull junior programjának tagja volt. 2014 óta versenyez az energiaitalosoknál, és mind a hét győzelmet velük szerezte.

Tegnap jelentette ki Ricciardo, hogy nem hosszabbít a Red Bullal, hanem a következő szezontól a Renault-nál fog versenyezni.

„Valószínűleg ez volt az egyik legnehezebb döntésem, amit meg kellett hoznom az életem során”- mondta Ricciardo. „Azt hiszem eljött az idő, hogy kipróbáljak valami újat.”

Mivel Ricciardo a gyári Renault-hoz szerződött, így továbbra is a francia gyártó által készített erőforrássokkal fog versenyezni. A Renault a 2015-ös év végén támasztotta fel a Forma-1-es gyárát.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy a Renault-nak még időre van szüksége, hogy elérjék azt a szintet, ahol lenni szeretnének a Forma-1-ben. Engem meggyőztek, ugyanis két év alatt nagyon komoly fejlődést értek el. Tudom, hogyha a Renault szerepelt a Forma-1-ben, végül mindig sikerült győzniük. Remélem, a segítségükre lehetek ennek a megvalósításában mind a pályán, és azon kívül is.”