back to top
KezdőlapFormula 1Alonso a McLaren jövőjét „biztosabbnak és derültebbnek” látja

Alonso a McLaren jövőjét „biztosabbnak és derültebbnek” látja

-

Fernando Alonso szerint biztosabb és derültebb jövő vár csapatára. Elismerte azt is, hogy nagyrészt már a jövő évi autóhoz gyűjtik az adatokat. A McLaren csalódáskeltő fél szezont zárt, csak hetedikek a konstruktőri bajnokságban.

A csapat Renault erőforrásokat használ idén, a Hondával eltöltött három szenvedős év után. Azonban kiderült, az MCL33-as kasznijával is vannak problémák. Alonso azt mondja, hogy a csapat keményen dolgozik a problémák kijavításán, és magabiztos a jövő évi autót illetően, biztos benne, hogy versenyképesebb lesz.

„Nagyon keményen dolgozunk és nagyon mélyen belemerültünk az autó gyengeségeibe” – mondta Alonso. „Barcelonára hoztunk egy új csomagot, ami tartalmazott egy új első orrkúpot és még sok mást, ezzel sikerült visszakapaszkodni, valamint jól teljesíteni Barcelonában és Monacóban is.”

„De aztán visszatértek az eredeti problémáink és nagy volt a teljesítményhátrány. Most, hogy már három, vagy négy pénteki első szabadedzést szántunk aero mérésekre és fejlesztésekre, sok információt gyűjtöttünk, habár tudjuk, talán veszélyeztettük a versenyhétvégét.”

„Most már ott tartunk, hogy pontosan tudjuk, mit kell tennünk. Van néhány javítás az idei évre is, de ennek a sok információnak a feldolgozására időre van szükség – 3-4 hónapnyi fejlesztés és vizsgálat a szélcsatornában -, így eme tudásnak a 70%-át már csak jövőre hasznosítjuk.”

„Néha jó mélyebbre ásni a problémában és lecsúszni a teljesítményben, hogy megértsd az autót. Tehát egy sokkal szebb és biztosabb jövőt látok a sok mostani probléma után.”