back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton érzi a nyomást, de elégedett vele

Hamilton érzi a nyomást, de elégedett vele

-

Véget ért a nyári szünet a Forma-1-es mezőny számára, így folytatódik a harc is az élen, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között a bajnoki címért. Hamilton azt állítja, érzi a rá nehezedő nyomást, de élvezi azt. Ennek mondjuk az is lehet az oka, hogy 24 pont előnye van jelenleg Vettellel szemben.

„Arról nem tudok nyilatkozni, hogy Sebastian hogy érzi most magát.” – mondta Hamilton Spában. „Csak annyit tudok elmondani, hogy nyomás van rajtam. Olyan nagy, amilyen csak lehet. De nem is akarnám, hogy másként legyen. Az embereket a rájuk nehezedő nyomás viszi előre, hogy megpróbáljanak rendkívüli dolgokat véghezvinni, fejlődni, hogy jobbak legyenek minden területen.”

A szünet előtt Hamilton Németországban és Magyarországon is nyerni tudott, és természetesen abban bízik, hogy át tudja menteni ezt a tendenciát a hátralévő versenyekre is.

„Volt két nagyszerű eredményünk, melyek kapcsán szerencsések voltunk. Ha megnézem a következő két nagy tempójú pályát, hát keményen kell hajtanunk, hogy jó pontokat szerezzünk Szingapúr előtt, ahol küszködünk.”

Hamilton továbbra is úgy véli, hogy a Ferrari talán a leggyorsabb autó a mezőnyben, azonban a Mercedes jobban menedzseli a versenyeket.

Vajon végül Vettel, vagy Hamilton lesz ötszörös világbajnok?