back to top
KezdőlapFormula 1Agresszív gumikiosztást választott a Ferrari Szingapúrra

Agresszív gumikiosztást választott a Ferrari Szingapúrra

-

A jövő heti Szingapúri Nagydíjra a Ferrari betárazott hiperlágyakból, míg a Mercedes konzervatívabb taktika mellett döntött.

Monaco és Kanada után harmadszor is előkerülnek a rózsaszín papucsok, ezúttal azonban a lila szuperlágyak és a sárga lágyak társaságában – a piros szuperlágyak több korábbi futamhoz hasonlóan Szingapúrban is kimaradnak. Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a két Mercedesben inkább a biztosra mentek és három szett lágyat, négy szett ultralágyat és mindössze hat szett hiperlágyat választottak, szemben Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel a Ferrarinál, akik egyetlen szett lágy mellé három szett ultralágyat és a pályarekord kilenc hiperlágyat találtak a megfelelő taktikának.

A teljes mezőnyből a Mercedes félt leginkább a hiperlágytól: a Ferrari szerencsés kilences okfejtését követte a Force India és a Haas, nyolc mellett tette le a voksát a Renault, a Toro Rosso, a McLaren és a Sauber, míg a Red Bull és a Williams a hétben bízik. Szingapúr különösen érdekes lesz a gumik szempontjából, mivel az első és a harmadik szabadedzést napsütésben rendezik, ellentétben az éjszakai – és sokkal nagyobb téttel bíró – időmérővel és versennyel.