back to top
KezdőlapFormula 1Vettel a legjobb csapattársát veszíti el Räikkönen személyében

Vettel a legjobb csapattársát veszíti el Räikkönen személyében

-

Sebastian Vettel kijelentette, hogy Kimi Räikkönen volt az eddigi legjobb csapattársa, és emiatt szomorú is, hogy jövőre már nem lesznek egy csapatban.

Vettel és Räikkönen 2015 óta csapattársak a Ferrarinál. A négyszeres bajnok pedig egy interjúban mondta el, hogy a finn volt az eddigi legjobb csapattársa Forma-1-es karrierje során.

„Vannak dolgok amiket számokban és eredményekben lehet kifejezni, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a csapattársaddal kölcsönösen tiszteljétek egymást. Kimivel a kezdetektől fogva semmilyen problémám sem volt, és nem hiszem, hogy ez a szezon végéig változna.” – kezdte a német.

„Nyilván ez egy remek lehetőség Charles-nak, de szomorú azt tudatosítani magamban, hogy már nem sokáig leszek egy csapatban Kimivel, mert nagyon jól kijöttünk egymással, még annak ellenére is, hogy eléggé különbözünk, de a kölcsönös tisztelet mindig megvolt.” – folytatta.

Vettel azt is elmondta, hogy megelégedettséggel látta, ahogy Leclerc végig járta a Ferrari Akadémia útját.

„Régóta a csapat junior programjának a tagja, jó látni ezt a fajta előrehaladást. A bejelentés óta viszont még nem beszéltem vele, mert nem tudom a számát. Biztos, hogy ezekben a napokban rendkívül elfoglalt. Ha találkozok vele, akkor biztos, hogy megfogom találni a megfelelő szavakat. Lesz majd elég időnk arra, hogy telefonszámot cseréljünk.” – zárta.