back to top
KezdőlapFormula 1Vettel: Jogosak azok a kritikák, amiket kapok

Vettel: Jogosak azok a kritikák, amiket kapok

-

Sebastian Vettel elismerte, hogy ő is jogosnak tartja azokat a kritikákat amiket a hibái után kapott az elmúlt pár versenyen.

A Ferrari pilótájának bajnoki esélyei az elmúlt versenyek során elég hamar elúsztak, elsősorban amiatt, mert három futamon is megforgott, ami miatt a mezőny végéből kellett felkapaszkodnia. Elsőként Monzában, a bajnoki riválisával való találkozás után nyomott egy piruettet, majd Japánban Verstappen, utána pedig Ricciardo elleni manővere végződött hasonlóan.

A Japán Nagydíjat követően Hamilton megvédte riválisát, mondván több tiszteletet érdemelne a média részéről. De a német pilóta is jogosnak érzi a kapott kritikákat.

„Ezek mind jogosak, megpördültem.” – kezdte. „Ha te egyszer megpördülsz akkor nyilván valamit nem csináltál jól, éppen ezért jogos minden kritikus hang.”

Vettel szerint azonban a hibái nem a meggondolatlanságból fakadtak.

„Nyilván az autóban másképp érezzük a dolgokat. Amikor 13 különböző szögből és lassítva is vissza lehet nézni az incidenseket, akkor minden embernek van véleménye. Természetesen mindenkinek más. A fő dolog viszont az, hogy én sosem próbálok meg olyat, amit nem gondoltam át vagy szimplán csak hülyeség.”

Azt viszont elismerte, hogy a jövőben mindenképpen óvatosabbnak kell majd lennie.

„Ez most túl sokszor megtörtént. Legközelebb ha lesz helyem akkor is biztosra megyek, de ez tuti, hogy még ott fog maradni a fejemben.”

Vettel bajnoki reményei csak akkor maradnak életben, ha nyer, és Hamilton a hetedik helynél hátrébb fog végezni. A négyszeres bajnok szerint nem helyes úgy tekinteni erre az évre, hogy csak az ő hibái miatt nyerte meg Hamilton a bajnoki címet.

„A bajnokság arról szól, hogy az a bajnok, aki mindenkinél több pontot szerez. Nyilván vannak olyan pontok amik hiányoznak, persze szerezhettünk volna többet is, de a nap végén mindig fel kell tenned magadnak azt a kérdést, hogy voltál-e abban a helyzetben, hogy megszerezd azokat a pontokat amik kellettek volna.”

„Voltak olyan versenyeink ahol versenyképesek voltunk és voltak olyanok ahol nem. A szezon végén kell majd pillantást vetni a pontokra és akkor meglátszik, hogy mi hiányzott és mi nem.” – zárta.