back to top
KezdőlapEnduranceKorábbi Forma-1-es pilótával vág neki a Hypercar-projektnek a Ferrari

Korábbi Forma-1-es pilótával vág neki a Hypercar-projektnek a Ferrari

-

A Ferrari hivatalosan is bejelentette, milyen pilótákkal vág neki a 2023-as WEC szezonnak a Hypercar kategóriában.

Két autót indítanak, az 50-est, illetve az 51-est, előbbi épp azt jelzi, hogy ennyi éve már, mióta a Ferrari legutóbb a sportautózás csúcsán versenyzett.

Az 50-es autó legénységét Antonio Fuoco, Miguel Molina és Nicklas Nielsen alkotják. Előbbi két versenyző már bizonyított csapattársként, tavaly ők nyerték meg a bahreini 8 órás versenyt a GTE Pro kategóriában. Nielsen is a Ferrari színeiben versenyzett a WEC-ben, tavaly például az LMP2-ben.

Az 51-es autó felállását ezzel szemben Alessandro Pier Guidi és James Calado mellett a Forma-1-ben is éveken át versenyző Antonio Giovinazzi alkotja.

Calado és Pier Guidi párosa a múltban sikert sikerre halmozott a GTE Pro kategóriában, már háromszor is megnyerték a bajnokságot, sőt az utóbbi kettő is az övék lett. A melléjük érkező Giovinazzit pedig talán nem kell bemutatni, aki 2019 és 2021 között három teljes szezont húzott le a Forma-1-ben az Alfa Romeónál. Az olasz emellett az endurance versenyzésbe is belekóstolt már a 2018-as Le Mans-i versenyen, ám a mostani lesz az első teljes szezonja. A szóbanforgó szerepe mellett viszont marad a Ferrari Forma-1-es csapatának tartalékpilótája is.

Visszatért a Ferrari – bemutatták Le Mans-i gépüket