back to top
KezdőlapFormula 1A csapat "tilakozott", mikor Horner lett a csapatfőnök

A csapat „tilakozott”, mikor Horner lett a csapatfőnök

-

Christian Horner 2005-óta, a csapat debütálása óta a Red Bull Racing csapatfőnöke. Ma már ünnepelt vezető, de ez nem így volt 15 évvel ezelőtt, amikor a Red Bull átvette a Jaguar csapatot.

Négy egyéni és négy csapat bajnoki címet, 66 győzelmet, 188 dobogós helyezést, 64 pole pozíciót és 69 leggyorsabb kört szereztek eddig. A statisztikák önmagukért beszélnek, és a Red Bull Racing az elmúlt tizenöt év egyik legsikeresebb Forma-1-es csapata. Jelenleg mindkét bajnokságot vezetik.

A 47 éves csapatfőnök tehát hosszú utat járt be, de amikor kinevezték csapatfőnöknek, annak nem mindenki örült.

„31 éves voltam, amikor először beléptem az ajtón, még gyerek voltam” – mesélte Horner a High Performance Podcastnak. „Három egymást követő évben nyertem bajnokságot a Forma-1 felé vezető ugródeszka osztályban, Formula 3000-nek hívták akkoriban, szóval volt sikerélményem.”

Amikor Hornert bemutatták a Jaguar korábbi munkatársainak, mint új csapatfőnököt, néhányaknak felszaladt a szemöldöke.

„Amikor először besétáltam ide, mindenki teljesen meglepődött, hogy egy ilyen fiatal fiút tettek meg főnöknek. Az egész gyárat felhívták, és közölték, hogy a régi csapatfőnököt aznap reggel kirúgták. Aztán azt mondták: ‘Tádáá, ő itt Christian Horner, ő az új csapatfőnök’. Ekkor láttam, hogy sok arc szinte sokkot kapott. Valószínűleg azt gondolták: ‘miféle gyereket hoztak most ide?’” – emlékezett vissza Horner.

A nap további része sem alakult sokkal jobban a vadonatúj csapatfőnök számára.

„Bementem az irodámba, ahol a titkárnőm sírva fakadt, amiért az előző főnökét épp most rúgták ki. A karácsonyi üdvözlőlapjai még mindig az asztalon voltak, a kávéscsészéje pedig félig üres volt. Ekkor gondoltam igazán, hogy ‘Oké, hát ez az?’ Akkoriban egy eléggé elégedetlen stábom volt, akik öt órakor hazamentek, azt hiszem, amolyan tiltakozásul” – teszi hozzá nevetve.

Forrásgpblog.com