back to top
KezdőlapFormula 1A Haas főnöke visszaszólt a "fehér Ferrari" megjegyzésre

A Haas főnöke visszaszólt a „fehér Ferrari” megjegyzésre

-

Günther Steiner csapatfőnök megvédte a Haast, mikor azt állították, hogy a Magyarországon bemutatott frissített autót találóan lehetne akár „fehér Ferrariként” is hívni. Az amerikai csapat régóta várt frissítését csak Kevin Magnussen kapja meg majd a hétvégén Budapesten, az autóról készült korai fotókon azonban kulcsfontosságú vizuális hasonlóságok fedezhetőek fel a motorszállító Ferrari 2022-es versenyautójával. Steiner ugyanakkor nyíltan elismeri, hogy a Haast a Ferrari aerodinamikai koncepciója ihlette. Az Ekstra Bladet kérdezte őt:

„Azt mondanám, hogy elég sok minden, valóban. Van ezzel bármi gond?”

Arra a kérdésre, hogy számít-e arra, hogy másolással vádolják, Steiner közbevágott:

„Arra számítok, hogy gyorsak leszünk. Ha valaki azt találná mondani, hogy másoltunk, azt válaszolnám neki: „Miért másolnánk egy Williamst? Nem akarok tiszteletlen lenni, de ez egy teljesen más koncepció, és ők lassabbak, mint mi. Tehát ha már másolsz, akkor a legjobbat másolod, és jelenleg ez a Ferrari meg a Red Bull. Ugyanaz a motorunk mint a Ferrarié, ugyanaz a sebességváltónk és ugyanaz a felfüggesztésünk. Ők nyernek futamokat, miért másolnának másokat? Egy meg egy még mindig kettő.”

Mick Schumacher a korábbi specifikációjú autót vezeti majd a hétvégén Magyarországon, mivel a sorozatos balesetei felemésztették a csapat tartalék alkatrészeit. Steiner utalt is rá, hogy hasznos lesz összehasonlítani a régi és az új specifikációt egymás mellett:

„Azt remélem, hogy az adatokból láthatjuk, hogy az autó azt teszi, amit tennie kell. Egymás mellé tudjuk állítani az új és a régi autót. Amennyiben az adatok azt mutatják, hogy jól döntöttünk, akkor már csak a megfelelő beállításokat kell megtalálnunk. Ez már a következő lépés, mert a lehető legjobban kell kihasználnunk majd a leszorítóerőt.”