back to top
KezdőlapFormula 1A helyszíni nézők szerint minősíthetetlen volt a barcelonai szervezés

A helyszíni nézők szerint minősíthetetlen volt a barcelonai szervezés

-

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíj a tévénézők számára meglehetősen izgalmas volt, azonban a helyszíni nézők számára káoszba fulladt a barcelonai versenyhétvége.

Az eseményre minden jegy elkelt. A verseny szervezői szerint 300 000 néző töltötte meg a pályát a hétvégén.

Már a lámpák kialvása előtt világossá vált, hogy a pálya nem volt kellően felkészülve a teltházas rendezvényre. Számos rajongó és újságíró a Twitteren számolt be a szervezéssel kapcsolatos problémákról.

„Ahogy a szervezők kezelték a parkolást, a tömeg kezelését, a szurkolói élményt, az utazást és a logisztikát, úgy tűnik, mintha még soha nem szerveztek volna még itt versenyt. Káosz.” – írta Jennie Gow.

„Forgalmi dugók, lezárt utak, ordító rendőrök, zűrzavar. Ez annak ellenére történt, hogy előre kifizettem a parkolást” – írta egy F1-rajongó.

További vélemények:

„A közlekedés pokoli volt! Ma 10 körrel a vége előtt elmentünk, mert a tegnapi vonat-elérési problémák miatt nem kockáztathattumk. Imádtam az első nagydíjamat, de erre a konkrét versenyre biztosan nem megyek vissza, hacsak nem változik valami” – írta egy rajongó vasárnap.”

„A hatalmas mennyiségű szurkoló a pályán belül és kívül is közlekedési problémákat okozott. Tájékoztattuk a promótert, hogy ez nem elfogadható, és a következő szezonra rendbe kell hozni” – írta más.

Más így nyilatkozott: „Nem számítottunk arra, hogy szó szerint nincs kiút a pályáról. Téves információk, taxi nincs, nincsenek jelzések, nincs segítség. Ezernyi ember rekedt ott, taxikért könyörgött, akik túl sokat számoltak fel. Teljes szégyen.”

„Barcelonában rekkenő hőség van. Nem voltak vízvételi pontok. Kevés helyen lehetett vizet venni, és a sorok majdnem egy órán át tartottak. Az emberek elájultak a kiszáradástól és az árnyék hiányától. A víz három óra elteltével elfogyott.” 

„Annyira rossz volt, hogy én és a családom nem is vettük a fáradságot, hogy vasárnapra is visszatérjünk. Egy olyan rendezvény, amely láthatóan nem törődik a mindennapi rajongóival és önelégülten azt gondolta, hogy a verseny mindig eladja magát. Ez egy olyan gyalázatos szurkolói élmény volt, hogy egyszerűen nem fogok visszatérni…”

„Abszolút nulla jelzés a főpályaudvaron vagy a pálya felé vezető úton, ami miatt eltévedtünk. Szemétdombok között sétáltunk a szemetesek teljes hiánya miatt és kb. 15 nyúltetemmel találkoztunk a 7-es kapuig tartó 600 méteres sorban.”

„A menyasszonyom pénteken lemaradt 35 percről az FP1-ből, mivel 75 percet kellett várnia a sorban vízért és ételért (szó szerint az egyetlen elérhető étel ezek az istenverte hotdogok voltak). A Fanzone egy teljes vicc volt, szó szerint nulla aktiválással a szokásos boxutcai kihíváson, e-sporton stb. kívül.”

A barcelonai versenyt 1991 óta rendezik meg.