back to top
KezdőlapFormula 1A holnapból hónap lett – Hamilton szerződéskötése még mindig csak ígéret

A holnapból hónap lett – Hamilton szerződéskötése még mindig csak ígéret

-

Bár a felek szerint továbbra is minden sínen van, ám ahogy egyre múlik az idő, paradox módon úgy kerül egyre távolabbra az újabb szerződés aláírásának időpontja Lewis Hamilton és a Mercedes között.

Azóta, hogy 2012-ben először megegyeztek az együttműködésről, már hatodik alkalommal tárgyal a szerződésről Lewis Hamilton és a Mercedes. Bár eddig mindig megszületett a megállapodás és folytatódott a sikeres, a britnek idáig hat, a csapatnak pedig nyolc vb-címet termelő együttműködés, a tárgyalásuk nem először húzódik az ígértnél hosszabbra, így pedig természetszerűleg magára irányítja a nyilvánosság figyelmét is.

Így történik ez idén is, főleg azután, hogy a Spanyol Nagydíjat követően Hamilton azt nyilatkozta, akár már másnap rá kerülhetnek az aláírások a szerződésre, ez viszont azóta sem történt meg. Nem csoda, hogy Montrealba érkezve ismét számot kellett adnia a dolgok állásáról a britnek.

„Nem igazán van mit mondanom a szerződéskötés állapotáról. Majd kész lesz, amikor kész lesz. Lehet akár a jövő héten vagy egy hónap múlva. Amíg az a vége, hogy alá lesz írva, nem igazán érdekel. Néhányszor már összeültünk és beszéltünk erről Totóval. A kapcsolatunk továbbra is remek, de egyebet nem tudok mondani erről” – idézi a Racefans Hamiltont, akinek jelenleg érvényes kétéves szerződése jár le az év végén, ám annak dacára is elkötelezett a folytatás mellett, hogy jövő januárban már 39 éves lesz.

Wolff elárulta, meddig tárgyalnak még Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemrég azt nyilatkozta, a pénzről való egyezkedés a legnehezebb Hamiltonnal. Ez abból is adódhat, hogy a menedzser nélkül, egyedül tárgyaló Hamilton jóval szorosabb összefonódásban áll már a Mercedesszel, mint az általában egy csapat és egy pilóta között lenni szokott. A felek egyéb közös projektjei között van az Accelerate 25, amely arra fókuszál, hogy a csapat stábjának összetételét tegye sokszínűbbé, valamint az Ignite, amely a tudomány és a technológia szakterületeit népszerűsíti az alulreprezentált társadalmi csoportokban.