back to top
KezdőlapFormula 1A Hungaroring mellett másik történelmi F1-es helyszín is hatalmas átalakuláson megy át

A Hungaroring mellett másik történelmi F1-es helyszín is hatalmas átalakuláson megy át

-

Miközben a 39. Magyar Nagydíj után nagy erőkkel megkezdődött a Hungaroring felújítási munkálatainak következő fázisa, egy másik nagymúltú európai helyszín azért fejleszt, hogy visszakerüljön a Forma–1 körforgásába.

A Német Nagydíj 2019 óta hiányzik a Forma–1-es versenynaptárból, és egyelőre nincs is napirenden a visszatérése, pedig a Hockenheimring és a Nürburgring révén két, gazdag történelemmel bíró helyszín is alkalmas lenne a futamrendezésre, miként évtizedeken át fogadta is a száguldó cirkusz mezőnyét. Legutóbb, 2019-ben előbbin versenyeztek a pilóták Német Nagydíjon – 2020-ban a Nürburgringen volt a legutóbbi Németországban rendezett verseny, de az Eifel Nagydíj néven futott – és hoztak össze igencsak emlékezetes futamot, ám a nagydíj megmeneküléséhez ez sem volt elég. De vajon a Baden-Württembergben található aszfaltcsík azoknak a hatalmas változásoknak köszönhetően, amelyek a jövőben végbemennek rajta, visszanyerheti helyét a naptárban?

Befektetők egy csoportja ugyanis megvásárolta a pályát, és 250 millió eurót fog invesztálni a következő 5-10 évben annak modernizálásába és átalakításába. A városi tanács áldását adta, hogy a Hockenheimring GmbH részvényeinek 74,99 %-a kerüljön az Emodrom Group tulajdonába, amely ezért 6 millió eurót fizet.

Így nézhet ki a Hockenheimring, ha elkészülnek a fejlesztések:

Hockenheimring to receive 250 million Euros for renovations & new buildings
byu/Zyratoxx informula1

„Több mint négy éve dolgozunk a háttérben azon, hogy továbbfejlesszük a Hockenheimringet, mint vezető versenypályát, most pedig szeretnénk realizálni ezeket a jövőbemutató projekteket. Természetesen a Forma–1-re is gondolunk, de nagyon óvatosan közelítünk az efféle megfontolásokhoz” – idézi a Welt Tim Bauert, az Emodrom Group ügyvezető igazgatóját.

A befektetők az elmúlt években már 40 millió eurót invesztáltak a pályába, amelyen kibővítik a Porsche élményközpontot, építenek egy szállodát és egy Motorworldöt, valamint egyéb fejlesztéseket is végrehajtanak, hogy ismét vonzóvá váljanak az F1 számára. „Nem fogunk pénzügyileg semmilyen őrültséget csinálni, de próbáljuk megtalálni a módját, hogy visszahozzuk a Forma–1-et Németországba” – mondta Bauer.

Még épp időben elkészült az átalakított Monza, ami a Hungaroringhez hasonló reményeket dédelget