back to top
KezdőlapFormula 1A kispárna hiánya és a pisilési inger bosszantotta leginkább Verstappent a monacói...

A kispárna hiánya és a pisilési inger bosszantotta leginkább Verstappent a monacói versenyen

-

Max Verstappen a 6. helyről rajtolva ugyanebben a pozícióban is ért célba a Monacói Nagydíjon. Délutánját rendkívül unalmasnak tartotta, kritikája szerint pedig nem is igazán nevezhető versenyzésnek, amit műveltek.

Miután az első kör végén a piros zászló miatt a mezőnynek vissza kellett térnie a bokszba, a csapatok számára választható legjobb stratégia az volt, hogy a rajtnál használttól eltérő gumikeveréket raknak fel autóikra, s tulajdonképpen a teljes versenytávot további bokszkiállás nélkül próbálják teljesíteni.

Mivel Verstappen a keményeken rajtolt, az őt szendvicsbe záró Mercedesekhez hasonlóan a kevésbé tartós közepes keverékeken ragadt, így a versenyének nagy része a gumik életben tartásáról szólt. Bár Lewis Hamilton bokszkiállása a táv kétharmadánál lehetővé tette Verstappennek is, hogy új gumikat vételezzen, de így sem vált akciódúsabbá a délutánja: gyorsan visszazárkózott ugyan George Russellre, de támadni ezt követően sem tudta.

„B**** meg, ez nagyon unalmas. Hoznom kellett volna a párnámat” – volt hallható egy alkalommal Verstappen mérnökének szánt üzenete a csapatrádióban.

Az alvásigényen túl a leintés után elárulta, egy másik fiziológiai szükséglet is rátört: „A 20. körtől kezdve WC-znem kellett, alighanem ez volt a legnagyobb nehézség a versenyen.”

A holland elmondta, támogatja a monacói vonalvezetés megváltoztatására tett kísérleteket, miután a mostani délutáni körözgetés mélypontot jelentett számára a hercegségi versenyek élvezhetőségében.

„A piros zászló tönkretette a stratégiánkat, mert utána a közepeseket kellett feltennünk, és mindenki kapott egy ingyen kiállást. Ez viszont azt jelentette, hogy nagyon óvatosan kellett velük menni. Az egész versenyen csak George-ot követtem, a gumikímélés miatt sokkal lassabban mentünk, mint tehettük volna. Nagyon unalmas volt. Szó szerint fél gázzal mentünk az egyenesekben, bizonyos pontokon pedig eggyel magasabb sebességi fokozatban, mint ahogy azt szoktuk. Négy másodperccel visszavettünk, ez nem igazán versenyzés” – fogalmazta meg kritikáját a racingnews365-nek Verstappen.