back to top
KezdőlapFormula 1A Mercedes értetlenül áll az első tesztnapon tapasztalt problémák előtt

A Mercedes értetlenül áll az első tesztnapon tapasztalt problémák előtt

-

Váltóproblémák hátráltatták a Mercedest a pénteki tesztnap során. A csapatfőnök elmondása szerint a gond a semmiből jött és még nem jöttek rá annak okára.

Az első tesztnap délelőttjén rengeteg időt vesztett a címvédő alakulat, mivel Valtteri Bottas alatt váltó hiba miatt megállt az autó. A probléma nagyon hamar jelentkezett, a finn csupán egy installációs kört tudott teljesíteni a meghibásodás előtt.

Toto Wolff szerint nem csak a rejtélyesség miatt okozott gondot a kiesett idő, hanem azért is, mert a tervezett programjukba így már több ilyen hiba nem fog beleférni.

„Nem voltunk túlságosan gyorsak délelőtt, mert csak egy kört tudtunk teljesíteni aero-rácsokkal. Nem volt jó kezdés. Volt egy váltó hibánk, ami a semmiből jött, és még nem sikerült azonosítanunk a forrását, illetve megértenünk. Ha innentől kezdve gördülékenyen tudunk dolgozni, akkor szerintem könnyen ki tudjuk küszöbölni a negatív hatásait. Ha többször is megbotlunk, akkor három nap alatt már nem sok lehetőségünk lesz javítani.” értékelt az osztrák.