back to top
KezdőlapFormula 1A Miami Nagydíj főnöke megvédi a magas F1-es jegyáraikat

A Miami Nagydíj főnöke megvédi a magas F1-es jegyáraikat

-

A Miami Nagydíj főnöke, Tom Garfinkel megvédte a Forma-1-es verseny rendkívül drága jegyárait, mondván, hogy ezt az esemény iránti kereslet nagysága indokolja.

A Miami Dolphins Hard Rock Stadionja körül először megrendezésre kerülő Miami Nagydíj az elmúlt évek legfelkapottabb új F1-es versenyhelyszíne. Ez a jegyárakban is megmutatkozott. A legolcsóbb nézőtéri jegyek 640 dolláros áron, amelyek Monaco után a második legdrágább helyek az F1-es naptárban. És már a megjelenés első napján elfogytak. Azoknak a rajongóknak, akik az általánosan bejárható területekre akartak bejutni, 300 dollártól péntekre egészen 500 dollárig kellett fizetniük a futam napjára, amit csak tetéznek a sok étel- és italkoncesszió megemelt árai.

A fesztivál jellegű esemény, amely iránt világszerte érdeklődnek a rajongók és a szponzorok, és amely három napon keresztül 240 000 férőhelyes teltházzal zajlott, újabb bizonyíték arra, hogy a bajnokság hatalmasat megy az Egyesült Államokban. A Super Bowlhoz hasonló vonzerő azonban azt is jelenti, hogy az NFL-döntőhöz hasonlóan a legtöbb embert kiszorította a rendezvényről.

Amikor a jegyárakkal kapcsolatos kritikákról kérdezték, a Miami Nagydíj vezére, Garfinkel, aki a Dolphins és a Hard Rock Stadium helyszínét is menedzseli, azt mondta, hogy a kereslet és a kínálat diktálta, hogy mennyi legyen a jegyár:

„Nos, ennek a kínálat és a kereslet szűkössége az oka. Úgy értem, soha nem csináltunk nyilvános árusítást, de olyan nagy volt a kereslet, hogy a jegyárak részben ennek függvényei voltak”.

Garfinkel ragaszkodott ahhoz, hogy az általános állójegyek, amelyeket „Miami egyetemi bérleteknek” nevez, jó ár-érték arányt kínálnak. Szerinte azért, mert nem spóroltak a költségekből, hogy a dél-floridai helyszínt egy félig-meddig tematikus parkká alakítsák át. Strandklubbal, rajongói zónákkal és élő koncertekkel a hétvége folyamán:

„Azt hiszem, az egyik dolog, amivel nem végeztünk túl jó munkát, – de a jövőben jobban is tudunk majd -, az, hogy embereket felvilágosítsuk arról, hogy mi is az a campus pass.

„Pénteken 300 dollárért kijöhetsz és felfedezheted a versenypályát. A campus-bérletekkel kapcsolatban sokféle lehetőség van. Annyi mindent lehet itt megtapasztalni. Ez nem egy általános pályabérlet. A versenypálya több különböző részét láthatod. Rengeteg más dolgot is lehet ennek birtokában csinálni.

Ami pedig a felső kategóriát illeti, igen, van néhány luxusélményünk, ezért a jegyek nagyon drágák. Ezt is részben a kereslet és a kínálat indokolja. Ugyanakkor remélhetőleg a jegyet vásárlóknak biztosítani tudjuk ezt az élményt.”