back to top
KezdőlapFormula 1A nagyfőnök szerint az Alpine remek munkát végzett 2021-ben

A nagyfőnök szerint az Alpine remek munkát végzett 2021-ben

-

A Renault vezérigazgatója, Luca de Meo úgy gondolja, hogy az Alpine csapata remek munkát végzett 2021-ben, mivel nem csúsztak hátrébb a bajnokságban.

Az arculat- és névváltáson áteső franciák egyáltalán nem akartak foglalkozni a 2021-es évvel fejlesztés szempontjából, ennek ellenére helyt álltak a konstruktőri ötödik hellyel és a Magyarországon szerzett futamgyőzelemmel. A lehetőségekre remekül csaptak le, még ebben az átmeneti évben is.

„Azt hiszem, végül is elértük a célunkat, ami az volt, hogy egy átmeneti szezonban ne essünk vissza, mert sok embert kicseréltünk” – véleményezte az Alpine szezonját Luca de Meo a Marcának nyilatkozva. „Nekünk is az utolsó szezon volt ebben a szabályrendszerben, és a 2022-es autót készítettük elő. Rengeteg lehetőség volt az autó fejlesztésére, és arra összpontosítottunk, hogy megszilárdítsuk a csapatot, a szervezetet, illetve a versenyzőkkel és a mérnökökkel együttműködve a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Úgy gondolom, hogy az ötödik hely jó eredmény a McLaren ellen, akiknek sokkal erősebb és újabb motorjuk van, és még mindig ott van a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, akik olyan csapatok, amelyek olyan erővel rendelkeznek, ami nekünk még nincs.”

„Egy dobogót is szereztünk [Alonso révén Katarban – a szerk.], illetve egy győzelmet Estebannal, amire nem számítottam” – folytatta, a legnagyobb sikereiket kiemelve. „Volt egy kis szerencséje, de Magyarországon nagyszerű nagydíjat teljesített, mert szinte az egész versenyt egyedül csinálta végig, és tökösnek kellett lennie ahhoz, hogy ezt higgadtan, hideg fejjel tegye, és ő megcsinálta.”