back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull "meghatározta", mikor csaphat le a teljesítményükre a büntetésük

A Red Bull „meghatározta”, mikor csaphat le a teljesítményükre a büntetésük

-

Pierre Waché, a Red Bull technikai igazgatója elmondta, mikor lehetnek negatív hatásai a tavaly kapott büntetésnek.

Az osztrák istálló 2021-ben túllépte a költségvetési határt, így büntetést kaptak az idei évre. A pénzbírság megfizetésén túl, 10%-kal csökkentették a csapat szélcsatornában eltöltött idejét is, így a riválisok abban reménykedtek, hogy utolérhetik a Bikákat.

Ám idén a Red Bull még nagyobb fokozatra kapcsolt, így Max Verstappenre csak a saját csapattársa volt veszélyes pár verseny erejéig. A Mercedes és a Ferrari fel is szólalt a szankció nem túl hatékony mivolta miatt, ám a regnáló világbajnok alakulat szerint, később lesz hatása a büntetésnek.

Max Verstappen, Red Bull
Max Verstappen – Fotó: Adam Pretty/Getty Images/Red Bull Content Pool

„Az autó jobbnak bizonyult idén, mint amire számítottunk. Mindezt a hatékonyság számlájára írnám fel, hiszen a különböző pályákon képesek vagyunk leszorítóerőt termelni, masszív légellenállás nélkül. Ugyanakkor a dolgunk nem könnyebb, hiszen a határokat feszegetjük. Viszont a kapott büntetésnek még hatása lesz. Az év második felében még kiütközhet a szankció okozta kár, de a jövő évi autót is érintheti’ –nyilatkozta Waché.

Mindaddig a hazai versenyére készül az osztrák istálló, amit Alex Wurz szerint simán megnyerhetnek a sprinthétvége ellenére is.

„Az autójuk végsebessége jó, a lassú kanyarokban is hatékonyak. Max Verstappennek így minden esélye meg van arra, hogy megadja az alaphangulatot a hétvégén. Ugyanakkor a Ferrarinál még nem lehet tudni, milyen csomaggal érkeznek Ausztriába. Olyan hírek láttak napvilágot, mik szerint a forgatási napon egy új padlólemezt teszteltek.”