back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull nem keresi tovább az új Verstappent

A Red Bull nem keresi tovább az új Verstappent

-

Vagy Max Verstappen tette túl magasra a lécet az elmúlt évek sikereivel, vagy a Red Bull nevelőprogramja látszik kifulladni, mindenesetre Helmut Marko kissé egykedvűen beszélt a csapat legújabb juniorjáról.

Nagy átalakítás, egyes sejtések szerint leépítés előtt áll a Red Bull juniorprogramja 2024-re, hiszen valószínűleg több jelenlegi tag is távozni fog az év végén. Dennis Hauger kapcsán ez már biztos, de a sajtóhírek szerint a szintén F2-es Enzo Fittipaldi és Zane Maloney is egyetlen szezon után kikerül a keretből.

Úgy tűnik, 2024-ben a ranglétrán legelőrébb járó, a Red Bull kötelékébe tartozó fiatal a német Oliver Goethe lesz, aki jövőre második teljes szezonját kezdheti meg a Formula-3-ban, ahol idén egy győzelemmel a nyolcadik helyen zárt a bajnokságban.

„Jó gyerek, egy német, aki Londonban és Monte-Carlóban él. A teszteken gyorsnak bizonyult, jövőre pedig az F3-ban kell bizonyítania” – jellemezte a pilótát az OE24 kérdésére a Red Bull juniorprogramját vezető Helmut Marko, aki viszont egyelőre ódzkodik attól, hogy a csapat két korábbi sikergyárosához, Sebastian Vettelhez vagy Verstappenhez hasonlítsa legújabb ígéretét.

„Talán megvan benne ugyanaz a pimaszság, de már letettem arról, hogy megtaláljam az új Verstappent. Ilyen úgysem létezik. Már akkor is elégedett leszek, ha egy jövőbeli nagydíjgyőztessel van dolgunk.”

A Red Bull által eddig az F1-be eljuttatott pilóták közül öten jutottak el futamgyőzelemig. Vettel és Verstappen egyaránt többszörös világbajnokokká váltak, de nyert még a Red Bull Racinggel Daniel Ricciardo, valamint az AlphaTaurival Pierre Gasly is. Carlos Sainz az ötödik Red Bull-nevelt, aki feljutott az F1-es dobogó tetejére, ő azonban ezt már egy másik csapat, a Ferrari színeiben érte el, hiszen megszakította szerződését az energiaitalosokkal, miután ők nem tudták számára biztosítani az anyacsapatba való fellépés lehetőségét.

Goethe az e hétvégi Makaói Nagydíjon fog először Red Bull-festésű autóval versenyezni.

Miként lett a Makaói Nagydíj a Forma-1 ugródeszkája?