back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bull szerint ez állhat Pérez rossz hétvégéjének hátterében

A Red Bull szerint ez állhat Pérez rossz hétvégéjének hátterében

-

Sergio Pérez számára nem is alakulhatott volna rosszabbul az Emilia romagnai Nagydíj. Ugyan a mexikói pilóta jelentősen kikapott Max Verstappentől, és csak a 7. helyen végzett a vasárnapi versenyen, a Red Bull egyelőre nem izgul, mert szerinte csak egy kisebb megingásról lehet szó.

A mexikói hatszoros futamgyőztes formán kívül versenyzett Imolában. A második szabadedzésen megtörte az RB20-át, és az időmérő edzésen a Q2 jelentette számára a végállomást, ahol csak a 11. legjobb időt tudta elérni.

Norris a második győzelméért tepert, de Verstappen ellenállt Imolában

A vasárnapi futam sem a mexikói pilótáról szólt, ugyanis Pérez csak a 8. helyig volt képes felzárkózni, és az élcsapatok versenyzői rendkívül egyszerűen maga mögé tudták utasítani őt. A Red Bull mexikói versenyzőjének helyzetén a verseny elején elkövetett hibája sem javított, amely során az első Rivazzában a sóderágyba rongyolt az autójával. Azonban rossz hétvége ide vagy oda, a Milton Keynes-i istálló csapatfőnökét, Christian Hornert egyáltalán nem zavarja ez a tény.

„Az előzetes szimulációink alapján maximum a 7. hely lett volna elérhető, és mivel nem történt semmi, így ebben nem nagyon volt több a rajtpozíciója miatt – árulta el a brit szakember. – Volt egy kitérője a sóderágyban, ami miatt körülbelül hat másodpercet veszített. Nem gondolom azt, hogy emiatt nem volt képes jobb eredményt elérni.”

Pérez a rossz hétvégéjének köszönhetően visszaesett a harmadik helyre az egyéni bajnokságban, miután Charles Leclerc a dobogós helyezésének köszönhetően meg tudta őt előzni. Horner azt is hozzátette, hogy szerinte nem fog visszatérni a mexikói 2023-as rossz formája.

A Red Bull csapatfőnöke végül azt is elárulta, hogy Pérez szezonja elérkezett a kritikus pontjához, és el kell kezdeni szállítania a jó eredményeket ahhoz, hogy megtarthassa a helyét a bikásoknál.

„A mostani évben 24 futamból áll a versenynaptár, és nagyon jól indította az idényt – folytatta a nyilatkozatát Horner. – Egy más fajta megközelítéssel versenyez, és ez nagyon bevált eddig neki. A mai versenyen elért eredménye a rajthelyének volt köszönhető.”

Pérez nagyon szeretne pontot tenni a jövőjét illető kérdésekre, de a Red Bull hangsúlyozta, hogy semmit nem szeretne elsietni az új szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokkal, és nyitva szeretné hagyni a lehetőségeit.

Pérez édesapja szerint a fia a második legjobb pilóta az F1-ben