back to top
KezdőlapFormula 1A suzukai főnök magabiztos a Japán Nagydíj visszatérése miatt

A suzukai főnök magabiztos a Japán Nagydíj visszatérése miatt

-

A pálya irányítója, Kaoru Tanaka azt mondja, biztos benne, hogy a Japán Nagydíj idén megrendezésre kerül, miután két szezont is kihagytak a Forma-1-es versenynaptárból. Japánban a szigorú koronavírus miatti korlátozások miatt a 2020-as és 2021-es évadot nem lehetett megrendezni a Honda tulajdonában lévő suzukai pályán. A tervek szerint a sportág októberben térhet vissza a helyszínre, de az is igaz, hogy a koronavírus-fertőzés jelenleg tovább növekszik Japánban és máshol is. Tanaka, a Japán Nagydíj promóter, a Mobilityland elnökeként nyilatkozott az as-web.jp-nek:

„Ezek tények, bár a súlyosan megbetegedett emberek száma nem növekszik annyira, mint a fertőzötteké. Emellett az esetszámok világszerte növekednek, de a legtöbb ország most nyitott az utazásra, és a gazdasági fellendülést helyezi előtérbe. Úgy tűnik, hogy Japán is ebbe az irányba halad, így azt hiszem, hogy meg tudjuk tartani a versenyt, ha a helyzet ugyanolyan marad, mint most.”

Tanaka elárulta, hogy Suzuka épp ezért folytatja a jegyértékesítést:

„Egyelőre nem állítottunk fel semmilyen különösebb korlátozást. Idén világszerte jelentősen megnyugodott a koronavírus-helyzet, és a legtöbb ország most már abba a kategóriába tartozik, hogy nincs komolyabb korlátozás velük szemben a Japánba való belépéskor, függetlenül a használt vakcinától. Tehát nem fogunk olyan járványmegelőzési intézkedéseket alkalmazni, amelyek ezt meghaladják.”