back to top
KezdőlapFormula 1Abiteboul: Ricciardo nem fog futamot nyerni 2020-ig

Abiteboul: Ricciardo nem fog futamot nyerni 2020-ig

-

„Előrelátható, hogy nem leszünk képesek arra, hogy egy olyan autót építsünk 2019-re Danielnek, hogy futamot tudjon nyerni vele” – ismerte be a tényt az ausztrál leendő főnöke, Cyril Abiteboul.

Ricciardo és a Renault okozta eddig a legnagyobb meglepetést a nyári szünetben, ugyanis az ausztrál pilóta öt év versenyzés után távozik a Red Bulltól és jövőre már a Renault istállónál fog versenyezni. „Daniel elkötelezettsége segíteni fog abban, hogy minél hamarabb fel tudjunk érni a csúcsra” – nyilatkozta Abiteboul az Auto Motor und Sport-nak.

„Ez az elismerése annak a munkának, amit már két és fél éve végzünk. Daniel tehetsége és tapasztalata sokat segíthet majd nekünk a jövőben. A bizalmát azzal fogjuk viszonozni, hogy a lehető legjobb autót fogjuk biztosítani neki” – tette hozzá a francia.

Azonban Abiteboul azt is elmondta, hogy Ricciardo valószínűleg nem az élmezőnyben fog versenyezni 2020-ig.

„Mivel Daniel 2019-től nálunk fog versenyezni, így a legfőbb célunk az, hogy legkésőbb 2021-től a világbajnoki címért harcolhassunk. Reméljük, hogy Daniellel minél hamarabb képesek leszünk futamgyőzelmeket szerezni. Rádöbbentem arra is, hogy a 29-30 év körüli pilóták nem csak vezetni szeretnének, hanem szeretnének nagyobb dolgokat elérni.

„Nem mindenkinél tapasztalható ez, de remélem, hogy Daniel is, és Nico is mindent meg fog tenni azért, hogy újra sikeresek legyünk a jövőben” – mondta Abiteboul.

Azt is elmondta, hogy szerinte Ricciardonak „indokolt kétségei” vannak a Honda motorjaival kapcsolatban, ezért nem hosszabbított a Milton Keynes-i alakulattal.