back to top
KezdőlapFormula 1Albon direkt tarthatta fel Leclerc-t Monacóban

Albon direkt tarthatta fel Leclerc-t Monacóban

-

A Ferrari szurkolói rendkívül elégedetlenek voltak a vasárnapi Monacói Nagydíjat követően. Charles Leclerc és Carlos Sainz ugyanis hiába rajtolhatott az első sorból, végül csak a 2. és a 4. helyen értek célba. A monacói pilóta ráadásul a pole-ból csúszott vissza egészen a negyedik helyre, ebben pedig a Red Bull kötelékében versenyző Alex Albon is komoly szerepet vállalt.

A hazai hőst – aki kritikusan nyilatkozott a csapatáról az esős-száraz az utcai verseny leintését követően – először az első kiállások alatt ugrotta át Sergio Pérez és Carlos Sainz is, miután az alávágásuk sikeresnek bizonyult. A második kiállásoknál pedig Max Verstappen is meg tudta előzni Leclerc-t, akinek a Ferrari hibája miatt 3,5 másodpercet kellett várnia a kiállása előtt, amíg a szerelők még a csapattársának autóján cseréltek kerekeket.

Az előbb leírt hibák miatt Leclerc nagyon szomorú volt a kockás zászlónál, ugyanis nagyon szerette volna megnyerni a hazai versenyét és erre minden esélye meg is volt. Azonban a második kiállása előtt az egyéni bajnokság második helyezettjét látványosan feltartotta Albon Williamse. A brit-thai pilóta 16(!) alkalommal hagyta figyelmen kívül a villogó kék panelokat és a sportbírók által lengetett kék zászlót és egy körig feltartotta a Ferrari ászát, aki emiatt is értékes másodperceket veszített a pályán.

Ilyenkor pedig felmerül a gyanúper az emberekben, hogy Albon vajon direkt csinálta-e ezt, mert ugyan a patinás brit csapatot erősíti, de a kapcsolata az energiaitalosokkal még mindig megvan. A grove-i istálló versenyzője pedig nem foghatja arra a dolgot, hogy nem láthatta a jelzések, mert a felvételeken egyértelműen látszik többször is a villogó kék panel a 23-as rajtszámmal a közepén, illetve a lobogó kék zászló is.