back to top
KezdőlapFormula 1Albon: Nem tudtam elég lassan vezetni ahhoz, hogy ne kopjon el a...

Albon: Nem tudtam elég lassan vezetni ahhoz, hogy ne kopjon el a gumi

-

Alex Albon a bizarr Spanyol Nagydíjáról beszélt, melynek során mondhatni meggyűlt a baja a gumikkal.

A Williams versenyzője az utolsó célba érő, 18. helyen végzett a barcelonai melegben és ő volt az egyedüli, aki négy kiállást választott, ami nem volt véletlen. Az idén visszatérő versenyző ugyanis képtelen volt életben tartani a gumijait a verseny során.

„Más volt, nem tudtam elég lassan menni” – árulta el Albon. „A lehető leglassabban vezettem, és a gumik még így is elszálltak, és nem csak egy kicsit. Az első néhány körömben 2,5-3 másodperccel lassabban mentem, mint általában, és a gumik még így is masszívan romlottak. Az első kör után rögtön egy másodpercet vesztettem, szóval ez egy kicsit furcsa volt, és ahogy mondtam, ez nem normális. A kopás nagyon nagy volt, erre számítottunk, de ez egy kicsit furcsa volt.”

Hat kiállással gyorsabb lett volna

A versenyzők nagy része három kiállással teljesítette a futamot, de voltak, akik kettővel próbálkoztak. Albon ehhez képest még négynél is több cserét választott volna.

„Már a rajtrácsra vezető körökben furcsa volt kicsit” – folytatta Albon. „Már akkor is érezhető volt a gumikopás, és azt hiszem, a versenyen is így volt. Négy kiállásos volt a verseny, de lehetett volna öt- vagy hatkiállásos is, és akkor talán egy kicsit gyorsabb lettem volna. Hihetetlenül rossz volt a gumiabroncsok állapota. Azt hiszem, 20 km/h-val lassabb voltam, mint mindenki más a hármas és a kilences kanyarban, egyszerűen csak küzdöttem. Általában nem vagyunk ilyen rosszak. Azt hiszem, valamit ellenőriznünk kell, mert nem hiszem, hogy ez normális volt. Szóval utánanézünk, és remélhetőleg Monacóban visszavágunk.”

Forrásgpfans.com