back to top
KezdőlapFormula 1Alonso barátja elszólta magát – biztosra vehetjük Newey Aston Martinhoz igazolását?

Alonso barátja elszólta magát – biztosra vehetjük Newey Aston Martinhoz igazolását?

-

Pedro de la Rosa, az Aston Martin nagykövete, egyben Fernando Alonso barátja egyértelműen tud valamit arról, hogy Adrian Newey csatlakozik-e hozzájuk a 2025-ös szezontól.

Miként arról nemrég mi is beszámoltunk, az olasz Autosprint szerint megszületett a megállapodás Adrian Newey és az Aston Martin között, így a Red Bulltól távozó mérnökzseni jövőre a silverstone-i gárdánál folytatja majd Forma–1-es pályafutását. Az olasz lap szerint a frigyet szeptemberben jelenthetik be a felek, a 65 esztendős szakember pedig négy évre ír alá összesen 100 millió dollárért.

Mindez egyelőre persze csak sajtóhír, ám hogy mekkora a valóságalapja, azt mi sem mutatja jobban, mint Pedro de la Rosa, az Aston Martin nagykövetének elszólása. A korábbi F1-es pilóta a McLarennél 2003 és 2011 között dolgozott együtt Adrian Newey-val, azaz személyes tapasztalattal rendelkezik a sztártervezőről, a spanyol DAZN televíziós csatornak „The TABÚ” című műsorában pedig elejtett egy megjegyzést, amikor Fernando Alonsónak írta körül Newey-t, mint kitalálandó személyt.

„Ő olyasvalaki, akit nagyon fogsz kedv…” – harapta el a mondatot az 53 esztendős spanyol, majd úgy helyesbítette, hogy „akit nagyon kedvelnél”, mire ő és Alonso is nevetni kezdett. A kétszeres világbajnok erre rávágta, hogy „Newey”, mire de la Rosa hozzátette, „Igen! Nagyon hamar be fogjuk fejezni ezt a játékot”, majd megint nevetni kezdtek.

Hogy miért kedvelheti majd nagyon Alonso Newey-t, azt de la Rosa korábbi szavai mutathatják meg, amelyeket a PlanetF1 idéz. „Adrian Newey-ban minden megvan. Ami a legjobban meglepett, amikor együtt dolgoztunk, hogy milyen sokat kérdez a versenyzőktől és mennyire hallgat rájuk. Amikor egy versenyző mond neki valamit, leírja, majd elmegy a szélcsatornába. Ez Adrian Newey, egy lépéssel mindig előrébb jár. Adrian Newey-nak lenni azért előnyös, mert ő dönthet a jövőjéről. Arról, hogy hová akar menni, és még a fizetéséről is.”

Alonso szenvedő csapatánál bármikor lecsaphat a főnök haragja