back to top
KezdőlapFormula 1Alonso elmondta, mi igaz Newey Aston Martinnál tett látogatásából

Alonso elmondta, mi igaz Newey Aston Martinnál tett látogatásából

-

Sajtóhírek szerint a Red Bulltól jövő tavasszal távozó tervezőmérnök, Adrian Newey nemrég az Aston Martinnál tett látogatást. A Spanyol Nagydíj hétvégéjén Fernando Alonso elmondta, mit gondol a híresztelésről.

A Red Bull a közelmúltban jelentette be, hogy Newey azonnali hatállyal kivonul az F1-es programból, 2025 tavaszán pedig 19 év közös munka után a csapatot is elhagyja, amit követően azonnal szabadon igazolhatóvá válik. Azóta a brit mérnök jövője hasonló fokon tartja izgalomban az F1-es közvéleményt, mint a versenyzői átigazolások. Eleinte úgy tűnt, Newey és a Ferrari kezdtek közeledni egymáshoz, a napokban azonban a The Times azt írta, a szakember az Aston Martin gyárában nézett körbe.

Váratlan fordulat állhat be Newey Forma-1-es jövőjében

Az Aston komoly beruházásokat valósított meg az elmúlt években, új főhadiszállást is épített Silverstone-ban, az anyagi erőforrások pedig ahhoz is rendelkezésére állnak a Lawrence Stroll által vezetett cégnek, hogy elismert szakembereket és versenyzőket csábítson magához – Fernando Alonso is elkötelezte magát amellett, hogy legalább két további szezonig, 45 éves koráig az autóban marad.

Alonsót Barcelonában a planetf1 kérdezte meg arról, mit tud a csapat és Newey közötti híresztelt találkozóról.

„Sokan kérdezgetik ezt. És igen, én is hallottam a pletykákat, olvastam a híreket. De ez nem ugyanattól a forrástól, ugyanarról a weboldalról származik, amely nemrég még azt írta, hogy [Newey] a Ferrarinál járt, és a kanadai verseny előtt 12 órakor bejelentik őt? A pletykák csak pletykák” – fogalmazta meg csípős véleményét a spanyol.

A lap magát az istállót is megkereste azzal a kérdéssel, hogy mi igaz Newey lehetséges érkezése kapcsán, de aligha meglepő, hogy az erre kapott válasz sem tartalmazott semmi konkrétumot.

„Az Aston Martin Aracmo F1 Teamet nagyon vonzó projektté teszi Lawrence Stroll víziója, az új Technology Campus és az Aramcóval és a Hodával való izgalmas partnerségünk. Számos nagy elismertségű személyt kötnek össze csapatunk minden részlegével, de nincs mit bejelentenünk” – üzente a csapat szóvivője.

Újabb F1-es szörnyszülött jöhet létre egy csapat és egy motor házasságából