back to top
KezdőlapFormula 1Alonso úgy kémkedett, mint egy urológus

Alonso úgy kémkedett, mint egy urológus

-

Fernando Alonso hosszasan tanulmányozta az egyik rivális, a McLaren versenyautóját a Holland Nagydíj leintése után.

Az F1 töltötte fel az Instagram-csatornájára az Alonso fedélzeti kamerájából készített videót, ahogy a spanyol a célba érkezést követően alaposan megnézte és elraktározta a vizuális memóriájában az egyik McLaren hátsó felének részleteit, még négykézláb is leskelődött a nyílásokba. Az ilyesmi nem szokatlan, de ilyen hosszan ritkán szokták tanulmányozni a pilóták a konkurencia megoldásait. A spanyol ügyelt rá, hogy hozzá ne érjen a másik kocsijához, hiszen abból komoly kalamajka származhat, Max Verstappen is felesleges bonyodalmat zúdított a saját nyakába, amikor megtette ezt az első vb-címéért küzdve Lewis Hamilton Mercedesével.

Az nem véletlen, hogy Alonso a McLarent vette szemügyre, hiszen mára egyértelműen az ő autójuk lett az etalon, és a Holland Nagydíjon pont bevetettek sok újítást.

Az Aston Martin versenyzője az időmérőn erőn felül teljesítve a 7. helyen végzett, de a futamon csak egyetlen pontot szerzett. A 9., 10. helyért küzdünk, ebből vasárnap egy 10. hely lett. Pierre [Gasly] a verseny folyamán gyorsabb volt nálunk, a futam nehéz volt számunkra. Nem volt jó a tempónk, nem éreztük komfortosan magunkat, tehát javulnunk kell” – összegzett Alonso az F1TV-nek a Holland Nagydíj után.

Alonso a nyári szünet után rögtön kijelentette, hogy számára már nem az eredmények lesznek fontosak a hátralévő versenyeken, hanem az, hogy az Aston Martin hasznos tanulságokat gyűjtsön és jó irányba induljon el a fejlesztésekkel, már 2025-re készülve.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés