back to top
KezdőlapFormula 1Alonso elárulta, ha kívánhatna, min változtatna a karrierjében

Alonso elárulta, ha kívánhatna, min változtatna a karrierjében

-

Fernando Alonso azt mondta, szíve szerint azt kérné a jótündértől, hogy a Ferrarival is legyen egy vb-címe.

A spanyol versenyző 2010-től 2014-ig volt a maranellóiak tagja, de a korábban a Renault-val szerzett két vb-címe mellé nem tudott újabbat hozzátenni. 2010-ben és 2012-ben nagyon közel járt ehhez, előbbi alkalommal valódi favoritként, éllovasként érkezett a szezonzáróra, utóbbi alkalommal szintén sokáig birtokolta az 1. helyet a tabellán, a szezon felénél is mellette szólt a történelem.

Az erősebb autót felvonultató és jobban taktikázó Red Bull és Sebastian Vettel ellen azonban mindkétszer vereséget szenvedett Alonso, aki a pályafutása vége felé egyre többször tekint vissza a múltra és vall arról, hogyan élte meg az éveket, min változtatna, ha tehetné.

Ennek keretében ismerte el, hogy nem élte meg jól a pillanatokat, és így jutott el ahhoz a válaszhoz is, hogy mit változtatna meg utólag. „Ha valamit változtathatnék a karrieremben, akkor világbajnok lennék a Ferrarival” – nyilatkozta a Marcának.

„A McLarennel is közel voltunk a végső sikerhez, egy pont hiányzott. De azt valószínűleg nem érdemeltük volna meg, amiért rosszul kezeltük a dolgokat. A Ferrarinál viszont, úgy érzem, elég jól dolgoztunk. Olyan autókkal harcoltunk a szezon végéig, amik gyengébbek voltak [a Red Bullénál]. Ha valamit megváltoztathatnék a karrieremben, bizonyára ez lenne az [hogy bajnok legyek velük].”

Alonso szerint az F1-es közeg néha túl önző és fals