back to top
KezdőlapFormula 1Lawsont meglepte, hogy Alonso szelídebben bánt vele

Lawsont meglepte, hogy Alonso szelídebben bánt vele

-

Fernando Alonso kikelt magából és nagyon mérges volt Liam Lawsonra, amiért az austini sprinten riválisa szerinte túl agresszíven vezetett, amiből ütközés lett volna, ha ő nem lassít.

A Red Bull által támogatott Lawson keményen kitette a könyökét a csatában, ami nem csoda, hiszen a tavalyi nem tervezett F1-es bemutatkozása után most már nagyobb tét nyomja a vállát, meg kell mutatnia feletteseinek, hogy hosszú távon számíthatnak rá a bikásoknál. Az sem érdekelte, hogy a sportág veteránjával húz ujjat, és az sem izgatta fel, hogy a sprintet követő, a vasárnapi futam rajtsorrendjét meghatározó időmérőn Alonso egyértelműen jelezte felé a bosszúságát.

A két versenyző aztán a hosszabb vasárnapi nagydíjon is megmérkőzött egymással, a feszültség viszont elmaradt, Alonso nagyobb ellenállás nélkül elengedte Lawsont a 11. körben. „Azóta nem váltottunk szót. Ilyen a versenyzés, pattanásig feszültek az idegek, kemény csata volt. Nem hiszem, hogy bármi rosszat csináltam volna” – nyilatkozta Lawson az F1TV-nek vasárnap este, visszatérve a szombati esetre.

„Ismét kemény harcra számítottam vele, de ezúttal kedvesebb volt és elengedett. Ő egy nagyon tapasztalt versenyző, akitől sokat tanulhatok, és gyerekként is figyeltem őt. Nagyon tisztelem őt, bármi is történt szombaton.”

Christian Horner méltatta a 9., azaz pontszerző pozícióban végző új-zélandit a vasárnapi teljesítménye után. „Úgy nézett ki, mint egy veterán. Nagyszerűen ment, nagyon elégedett lehet a teljesítményével” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke.

Wolff részrehajlást sejt Verstappen felé, a McLaren főnöke vádol Norris büntetése miatt