back to top
KezdőlapFormula 1Alonso megint szervezkedik? – igen, de most nem úgy

Alonso megint szervezkedik? – igen, de most nem úgy

-

A Belga Nagydíj hétvégéje alatt többen is látták Fernando Alonsót bemenni a Sauber motorhome-jába, ám még mielőtt azt a következtetést vonnánk le ebből, hogy a kétszeres világbajnok otthagyná az Aston Martint, hogy a 2026-tól gyári Audivá váló csapathoz szerződjön, a Sports Illustrated lehűtötte a kedélyeket.

A lap szerint a 43 esztendős veterán ugyanis valójában nem magának, hanem mint arról korábban mi is írtunk, a Forma–2-ben jelenleg második helyen álló Gabriel Bortoletónak kilincselt. A 19 éves brazil versenyzőt Alonso cége, az A14 Management Agency képviseli, a spanyol pedig eltökélt abban, hogy helyet találjon pártfogoltjának a Saubernél. Egy ülés ugyanis továbbra is kiadó a leendő Audi-istállónál 2025-től, mivel eddig csak Nico Hülkenberget jelentették be, a jelenlegi páros mindkét tagjának pedig az idei év végén lejár a szerződése.

A kérdés leginkább az, hogy Mattia Binottóék a tapasztalatra vagy a fiatalságra szavaznak-e, esetleg a kettő elegyére. Előbbi esetben Valtteri Bottasnak jó esélye van megtartani a helyét, utóbbiban pedig Mick Schumacher neve is szóba jöhet, de az idén eddig egy főfutamot nyerő F2-es újonc Bortoleto személyében akár meglepőt is húzhatnak. A Sports Illustrated azt taglalja, hogy a Sauber mindenképpen remek környezet lenne egy újoncnak – persze az elsődleges szempont ilyenkor az, hogy bárhol, de az illető bekerüljön az F1-be –, hiszen különösebb nyomás nélkül tanulhatna bele a királykategóriába, illetve a csapat szemszögéből nézve sem baj, ha olyan versenyzőjük van, aki nem kezdi el verni az asztalt, ha nem jönnek rögtön az eredmények. Vajon Alonso sikerrel járhat?

Binotto boríthatja az eddigi terveket az Audinál, tíz győzelemmel sem érezheti magát biztonságban az ember