back to top
KezdőlapFormula 1Döbbenetes tévhitbe ringatta magát Alonso Monacóban

Döbbenetes tévhitbe ringatta magát Alonso Monacóban

-

Újabb gyenge versenyhétvégét zárt Fernando Alonso, ráadásul Monacóban az Aston Martin hibája folytán abban a téves tudatban vezetett, hogy pontszerző helyen áll.

A Monacói Nagydíjon sem rúgott labdába az Aston Martin az erősebb csapatok ellen, sőt, a Ferrari-McLaren-Mercedes-Red Bull négyes mellett az RB is egyértelműen gyorsabbnak tűnt náluk, továbbá az Alpine és a Williams egy-egy pilótája szintén a 11. Alonso előtt ért célba.

A spanyol egy éve 2. lett ezen a pályán, most azonban elveszettnek tűnt, szégyenszemre még a Q2-ből sem jutott tovább. A versenyen aztán arra kárhoztatott, hogy feltartsa az őt követő bolyt, hogy csapattársa meglógjon és kereket cserélhessen pozícióveszteség nélkül.

„Összezavarodtam, amikor Lance [Stroll] kellően ellépett tőlem és a kerékcseréje után előttem maradt, mert azt mondta a csapat, hogy rendben, bebiztosítottuk a 10. helyet. A taktikánk az utolsó pont megszerzésére irányult” – idézte Alonso vallomását az Autosport.

„Ennek következményei lesznek” – vajon padra ültetheti a csapattársának hajtó Ocont az Alpine?

„Lance azonban defektet kapott, amire én úgy reagáltam, hogy ó, most az én felelősségem, hogy a nagyon idős gumikkal megszerezzem ezt a pontot. 50 körön át úgy vezettem, hogy azt gondoltam, tizedik vagyok. Aztán amikor átszeltem a célvonalat, közölték, hogy 11. lettem, amire azt feleltem, a semmiért küzdöttem a stresszel. Bár ez legalább ébren tartott.”

Csakhogy az elmondottak alapján az Aston Martin valamit nagyon benézett, mert Stroll semmikor sem ment a 10. helyen, a rajttól kezdve Pierre Gasly foglalta el ezt a pozíciót. Alonso hozzátette, hogy a megismételt rajt és az annak rajtsorrendje kapcsán kialakult zavar szülhette a kellemetlen szituációt, mert a piros zászló meglengetésekor a pályán Stroll 10. volt (Carlos Sainz tűnt el előle átmenetileg, aki az új rajthoz ismét 3.-ként állhatott fel).

„Nem tudom, melyik pozícióból rajtoltam, és azt sem, hogy melyikben vezettem” – ismerte el Alonso.

A kispárna hiánya és a pisilési inger bosszantotta leginkább Verstappent a monacói versenyen