back to top
KezdőlapFormula 1Alonso sok-sok pontra számít holnap

Alonso sok-sok pontra számít holnap

-

Q2-es kiesése ellenére Fernando Alonso az első ötben szeretne végezni az Ausztrál Nagydíjon.

Alonso a Q1-ben és a Q2 korai szakaszában is a hetedik helyen volt, a második szegmens végére azonban hátracsúszott a 11. helyre, alig elmaradva a Q3-as pozíciót érő 10. helytől. Mindezek ellenére a spanyol nagyon optimistán nyilatkozott.

„Megérdemlem a 11. helyet, ami szerintem nagyon jó eredmény” – mondta Alonso. „Az autó teljesítménye egész hétvégén remek volt. A téli tesztek után természetesen kíváncsi vagy, hol is állsz a többiekhez képest tempó tekintetében. Az autó az első szabadedzéstől kezdve kiegyensúlyozott és versenyképes volt, különösen a reggeli nedves körülmények között. A mai eredmény ellenére úgy vélem, nagyon jó alappal rendelkezünk a szezon egészére levetítve. Sok-sok pontot szerzünk majd holnap, ebben biztos vagyok, ami remek kezdete lenne az új szezonnak.”

A sok-sok pont elég relatív fogalom. Amikor Alonsót megkérdezték, ez hatodik-hetedik helyet jelent-e nála, a spanyol ennyi válaszolt: „remélhetőleg jobbat”. Saját bevallása szerint nem hozott ki mindent az autóból az időmérőn, hosszú távon pedig egyébként is gyorsabbnak tartja az MCL33-at.

„A versenytempónk szerintem jobb, mint az időmérős, legalábbis a pénteki adatok alapján” – folytatta. „Most pedig kissé lejjebb vagyunk a ranglétrán, mint az autó teljesítménye megkívánná, mert nem hoztuk ki a maximumot a mért körünkből. Tavaly azt hiszem, heten estek ki ezen a futamon; jogosan gondoljuk tehát, hogy az előttünk lévők közül néhányan nem fejezik be a versenyt. Izgalmas csatáknak nézünk elébe, nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnunk, be kell fejeznünk a versenyt, ami az autó teljesítményét figyelembe véve sok ponttal jár majd.”