back to top
KezdőlapFormula 1„Soha nem láttam még ilyet" – menedzsere Alonso visszavonulásáról beszélt

„Soha nem láttam még ilyet” – menedzsere Alonso visszavonulásáról beszélt

-

Flavio Briatore elmondta, mennyit tud arról, hogy a 2026 végéig biztosan a Forma–1-ben versenyző Fernando Alonso mikor vonulhat vissza.

Fernando Alonso 43 évesen sem mutatja semmi jelét annak, hogy hanyatlana a teljesítménye, vagy hogy ne lenne ugyanolyan elkötelezett a Forma–1 iránt, mint az utóbbi 23 évben. Főleg utóbbi az, ami lenyűgözi Flavio Briatorét. A sportágba az idén visszatérő olasz továbbra is a kétszeres világbajnok menedzsere, ám még ő sem tudja előre, hogy Alonso meddig versenyezhet az F1-ben.

„Nem tudom, hogy alakul a jövője. Ha engem kérdeznek, Fernando folytatni akarja majd, miután lejár a mostani szerződése. Jelenleg a 2026-os az utolsó évünk. Hogy mit akar csinálni utána, azt nem tudom. Akarja folytatni még egy évre?” – tette fel a költői kérdést a Formula for Success podcastban a spanyol pilótával még a Renault csapatfőnökeként 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet nyerő Briatore.

Az Alpine újjáépítését tanácsadóként segítő olasz szerint Alonso 43 évesen is kiemelkedően magas szinten van, és miközben persze a végtelenségig ő sem fogja tudni fenntartani ezt, 2026 végén inkább az lesz a kérdés, hogy 45-46 évesen is élete minden percét a Forma–1-nek akarja-e majd szentelni.

„A teljesítmény ott van, látni, milyen teljesítményt nyújt Fernando. Nem arról van szó, hogy elveszíti a koncentrációját, a versenyek alatt mindig ott van. Ha 11., akkor 10. akar lenni, ha 10., akkor 9. akar lenni. Azt akarja, hogy versenyképes legyen az autó. Jól megy az időmérőkön, jól megy a futamokon. Őszintén mondom, nem tudom, hogy 2026 végén vissza akar-e vonulni, vagy folytatni akarja-e. Tényleg nem tudom. Attól függ, hogy miként fog érezni a versenyzéssel és az időzítéssel kapcsolatban. Nem tudom, hogy lesz-e családja addigra, vagy bármi. De az biztos, hogy ő különleges. Soha nem láttam még hozzá foghatót, aki minden egyes nap ennyire elkötelezett. Soha nem adja fel. Hihetetlen.”

Alonsót az vigasztalja, hogy több versenyző nála is szomorúbb lesz