back to top
KezdőlapFormula 1Alonsót az vigasztalja, hogy több versenyző nála is szomorúbb lesz

Alonsót az vigasztalja, hogy több versenyző nála is szomorúbb lesz

-

Fernando Alonso ugyan nem lehet elégedett az Aston Martin idei formájával a tavalyival összevetésben, ugyanakkor véleménye szerint lelkileg jobbat tesz számára, hogy a pontverseny középmezőnyében fog végezni, nem pedig másodikként a bajnok mögött.

A jelenlegi nevével és Lawrence Stroll vezetésével 2021 óta az F1-es mezőnyben lévő Aston Martin az építkezés folyamatában tart, ami csak mostanság pörgött fel igazán a maximális fordulatra, hiszen elkezdődött a munka a silverstone-i csapat új gyárában, s nemrég jelentettek csak be olyan nagy kaliberű érkezőket a technikai személyzet élére, mint Andy Cowell és Enrico Cardile, a sor pedig egyre erősödő értesülések szerint Adrian Newey-val folytatódik majd.

Ennek fényében az volt a meglepő, hogy az Aston 2023-ban nagy ugrást téve rendszeres dobogóssá lépett elő Fernando Alonsóval, aki az év során nyolcszor is megjárta a pódium második vagy harmadik fokát. Idénre aztán a csapat a félrecsúszott fejlesztések nyomán az egyértelmű ötödik helyen ragadt az erősorrendben, távol az élmezőnytől, Alonso azonban legutóbbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, nem hagyja, hogy az idei forma a kedvét szegje, hiszen a cél továbbra is az, hogy a szabályváltozások évére kerüljenek nyerő helyzetbe.

„Élvezem az utazást. Bajnokok akarunk lenni. A célunk, hogy jövőre versenyképesek legyünk, 2026-ban pedig megragadjuk a nagy lehetőséget. Nem annak van itt az ideje, hogy frusztráltak legyünk, hanem annak, hogy élvezzük a nagycsapattá válás folyamatát” – idézi a spanyolt a Motorsportweek.

Alonso tavaly tíz év óta a legerősebb pozíciót elérve a 4. helyen zárta a bajnoki tabellát, idén azonban nagy fordulatnak kellene történnie ahhoz, hogy a 9. helynél előrébb végezzen – és ahhoz is, hogy hátrébb, hiszen csapattársa, Lance Stroll van hozzá legközelebb, de 49-24 ponttal állnak. A spanyol viszont éppen elég örömöt és csalódást átélt már az F1-es karrierjében, hogy ne érezze magát rosszul ettől a visszaeséstől.

„Ilyen a sport természete. Persze kétségtelen, hogy nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzetünkkel, de decemberben úgyis csak egy valaki lesz boldog. A második helyezett minden bizonnyal frusztráltabb lesz nálam, mint ahogy a harmadik és a negyedik is.”

Megoldották, hogy most már azt is lehessen büntetni, amit Alonso korábban megúszott