back to top
KezdőlapFormula 1Alonsót és Räikkönent is sikerre vezette Andrettiék új mérnöke

Alonsót és Räikkönent is sikerre vezette Andrettiék új mérnöke

-

Noha továbbra sincs fejlemény arról, hogy Michael Andretti csapata indulhat-e a Forma-1-ben, a mérnöki stábot a jelek szerint már elkezdték kiépíteni.

Az 1978-as világbajnok Mario Andretti fia az év elején jelentette be, hogy a Cadillac támogatásával 2026-ban csatlakozni szeretne a mezőnyhöz, a kérelem elbírálása júniusban várható az FIA részéről.

A jelöltnél azonban nem várnak a megerősítésre és úgy látszik, elkezdték a toborzást: a Racingnews365.com rangidős szakemberek LinkedIn-profiljára ránézve arra a megállapításra jutott, hogy néhány mérnök már leigazolt Andrettihez. Mivel hivatalos bejelentés még nem történt, új munkahelyükre “csúcskategóriás motorsport-csapat”-ként hivatkoznak az érintett szakemberek.

A Lotus/Renault istállónál több évtizedes F1-es tapasztalattal rendelkező és vb-címeket is szerző Nick Chester ez alapján márciusban technikai igazgató lett Andrettinél. Ő 2020-ban dolgozott utoljára az F1-ben, azóta a Mercedes és a McLaren Formula E csapatainál tevékenykedett.

Főtervezőnek John McQuilliam-et szerződtették, az ő neve a már nem létező Marussia istállóból csenghet ismerősen, de a Jordan legelső, 1991-es autójának tervezésében is fontos szerepe volt. Ha minden igaz, Andrettiéknél Jon Tomlinson lesz az aerodinamikai részleg vezetője, aki amellett, hogy Chester kollégája volt egy ideig a Renault-nál és a Lotusnál, a Williamsnél is betöltött hasonló pozíciót.

A rivális csapatok hűvösen reagáltak Andretti érdeklődésére és azért kampányolnak, hogy a jelenlegi 200 millió dolláros belépési díjnál kétszer-háromszor nagyobb összeget helyezzenek el a kasszában, amiért az egyre értékesebb sportág tortájából egy szeletre ácsingóznak.

Ha Andrettiék belépési kérelmét esetleg elkaszálná az FIA, az érintett szakembereknek a vállalat más részlegein is találhatnak helyet.