back to top
KezdőlapFormula 1Andretti: Alonsonak egyre kevesebb ideje lesz dönteni

Andretti: Alonsonak egyre kevesebb ideje lesz dönteni

-

Fernando Alonsora most komoly nyomás nehezedik, ugyanis a következő hetekben kell döntenie arról, hogy hol szeretne versenyezni 2019-től.

Michael Andretti, az Andretti Motorsport vezetője, elmondta, hogy a kétszeres világbajnok spanyol autóversenyzőnek legkésőbb augusztus közepéig kell jeleznie számára, ha jövőre a csapatában szeretne versenyezni.

„Lassan ki fogunk futni az időből, szóval a következő hetekben már döntenünk kell egyes dolgokról”- mondta Andretti az Autoweek-nek.

Andretti jelezte, hogy a következő Indy Car versenyen, ami augusztus 19-én lesz, a határidő, ugyanis utána már nem lehet elintézni azt, hogy a spanyol egy teljes szezont fusson az IndyCar-ban.

„Sok lehetőség van még és bármi megtörténhet”- ismerte el Andretti. Andretti együttműködött a McLarennel, így Fernando Alonso részt tudott venni a 2017-es Indy 500-on, Indianapolisban. Elmondta, hogy örülne neki, ha együtt dolgozhatna a spanyol pilótával.

„Annyira boldog lennék, ha nálunk versenyezne, ugyanis öröm volt vele dolgozni Indianapolisban. Azt hiszem a csapat rengeteget segített neki Indianapolisban, és ha itt versenyezne jövőre, nem indulna hátrányból. Kicsit ez az 1990-es évekre emlékeztet, amikor a dolgok elkezdtek működni az IndyCarban, és egyre népszerűbb lett. Az időzítés segíthet Fernandonak.”

Andretti nem zárta ki azt, hogy Alonso megint csak az Indy 500-ra ugrana be. Alonsonak tavaly ki kellett hagynia a Monacói Nagydíjat az Indy 500 miatt, mivel a két versenyt ugyanazon a hétvégén rendezték. Alonso vezetett is a versenyen, majd 20 körrel a vége előtt motorhiba miatt esett ki.

Azóta Alonso meg tudta nyerni a Le Mansban rendezett 24 órás versenyt Sebastien Buemivel és Kazuki Nakajimával. Monacoban is tudott nyerni a spanyol, 2006-ban és 2007-ben. Így már csak az Indy 500 győzelem hiányzik a „tripla koronához”, amit csak Graham Hillnek sikerült elérnie.

„Ha Alonso úgy dönt, hogy marad a Forma-1-ben, akkor valószínűsíthető, hogy még egy évet várnia kell a „tripla koronára”. Maradni fog Fernando a Forma-1-ben, vagy kipróbálja magát az Indy Car-ban? Vagy netán nyugdíjba vonul? Mit fog csinálni a jövőben? Zaknek a Forma 1-ben rengeteget kell dolgoznia, de meglátjuk majd, hogy mi fog történni.”