back to top
KezdőlapFormula 1Döbbenetes videót tettek közzé Hamilton utódjáról – ez már szupererő?

Döbbenetes videót tettek közzé Hamilton utódjáról – ez már szupererő?

-

Lewis Hamilton rendre hangoztatja, hogy nagyon rossz a memóriája, és sokszor azt is nehezen idézi fel, ami a legutóbbi futamokon történt vele. Ezzel szemben a helyére legnagyobb eséllyel pályázó Andrea Kimi Antonelli olyan dolgokra emlékszik, ami csapattársát és mérnökét is megdöbbenti.

Az egyértelmű, hogy Andrea Kimi Antonellinek a Forma–1-ben a helye, és az is annak tűnik, hogy a jövő egyik világbajnokáról van szó. Az már kevésbé, hogy valóban „az új Max Verstappent” köszönthetjük a személyében, de a Mercedes belé vetett bizalma nem véletlen, a 17 esztendős olasz eddigi karrierje során pedig rendre bizonyította, hogy kivételes autóversenyző. A Prema által közzétett videóban pedig most azt is megmutatta, hogy döbbenetes a memóriája.

„Kimi a valaha volt összes pályára lépésének köridejeire emlékszik” – vezette fel Pedro Matos, a Prema és Antonelli versenymérnöke a videó elején a csapat motorhome-jában tartott megbeszélésen, hogy mi vérható a folytatásban. „Megnézi az F3 szabadedzésének első köreit, majd így szól, »Nem rossz a pálya, tavaly 26,4-et mentek az első körben, most meg 26 akármennyit…«” – erősítette meg az asztal túloldaláról az olasz fiatal „szuperképességét” a jövőre már a Haasnál az F1-ben versenyző csapattárs, Oliver Bearman.

Kimi Antonelli
Egyelőre az F2-ben megy, de ez hamarosan változhat / Fotó: Formula 2

Ezután pedig próbára tették a Mercedes juniorját. Mérnöke elsőként arra kérte, mondja el, milyen időt ért el az idei barcelonai időmérőn, mire Antonelli bemondta, hogy „ez könnyű”, és 1:24,894-el felelt. Ám 23 századot tévedett (vélhetően egy másik körére emlékezett), mert a valóságban 1:24,871-el kvalifikált. Innentől viszont – jóllehet, már csak tizedesig mondta az időket – szinte nem hibázott, és helyesen felelte a melbourne-i időmérőn futott körére (29,0) és a silverstone-i első futamon teljesített leggyorsabb körre (2:01,2).

Bearman ezután egy kicsit nagyobb próbatétel elé állította Antonellit, és arra kérte, hogy mondja meg 2021-es közös olasz F4-es hétvégéjükön elért időmérős idejét. „Tudni akarod?” – nézett az asztal túloldalán ülő csapattársára az olasz, majd tizedre pontosan megmondta, hogy 52,9, amikor pedig a mérnöke az első időmérőn elért idejét is megkérdezte, 53,5-tel annak is csak egy tizeddel lőtt mellé (valójában 53,6-ot ment).

A csattanó pedig a végére maradt, amikor az idei dzsiddai időmérőről nemcsak a saját (42,4), hanem Bearman (42,2) körét is megmondta. A hitetlenkedő, korábbi köridőkre Pedro Matos nem véletlenül jellemezte szupererőként a videóban Antonelli képességét, azzal zárva, hogy „Haver, ez lehetetlen.”

A teljes videó alább nézhető meg:

Antonelli váltja Hamiltont

Noha Antonelli a Hungaroringen aratott vasárnapi F2-es győzelme után úgy nyilatkozott: „Nem tudom, hogy készen fogok-e állni [2025-ben az F1-re], Joe Saward veterán újságíró úgy értesült, hogy mostanra „tulajdonképpen biztossá vált, hogy a Mercedes hamarosan megnevezi Andrea Kimi Antonellit, mint Lewis Hamilton 2025-ös utódját”, és a „teszteredményeit a Mercedesszel szándékosan visszatartják, hogy ne növeljék az elvárásokat, de mostanra látszólag minden kétely elszállt.”

Ha már teszt, Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója a Motorsport olasz kiadásának megerősítette, hogy Antonelli a Belga Nagydíj utáni hétfőn egynapos privát teszten vesz részt a brackley-iek 2022-es autójával, az év hátralevő részében pedig további tesztek várnak majd rá.

Az F1 vezérének sem tetszett Verstappen viselkedése, figyelmeztette a csapatokat