back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton lehetséges utódja még tele van kételyekkel

Hamilton lehetséges utódja még tele van kételyekkel

-

Megkapja egyáltalán jövőre az F1-es debütálás lehetőségét? Ha megkapja, képes lesz megfelelni az óriási elvárásoknak? És vajon mikorra találja meg a Forma-1-es autók teljesítőképességének a határát? Ritka interjút adott Andrea Kimi Antonelli.

Ahogy egyre több elem a helyére kerül a 2025-ös pilótapiacon, úgy tűnik egyre valószínűbbnek, hogy a Mercedes saját autójában adja meg a debütálás lehetőségét a hamarosan 18. életévét betöltő Antonellinek. A csapat talán csak a fiatal olasz pilótára irányuló figyelem mérséklése miatt halogatja a bejelentést, miközben Antonelli privát teszteken rendszeresen nyüstöli a két-három évvel ezelőtti autókat, hogy összegyűjtse a szükséges tapasztalatot a debütáláshoz.

Bár kétségtelenül felkészülten fog megérkezni egy napon a királykategóriába, és a közvélemény máris sokat vár tőle, az olasz elismeri, van benne egy egészséges fokú szkepticizmus saját rátermettségét illetően.

„Mindig ott van egy bizonyos fokú félelem. Annak a kilátása, hogy majd nem leszünk képesek a várt szinten teljesíteni, szerintem minden versenyzőt megrémít. Ezért én úgy tekintek erre a lehetőségre, hogy tanulhatok, gyarapodhatok általa, és jól érezhetem magam” – idézi Antonellit az Autosport.

Fotó: LAT Images/Mercedes-AMG F1

„Attól nem tartok, hogy mások mit gondolnak majd rólam. Tudom, hogy a Mercedes tisztában van a képességeimmel. Idén az F2-es szezon nem indult valami jól, de semmilyen negatív visszajelzést nem kaptam emiatt. Ha megnyílik egy lehetőség, megragadom, és igyekszek a legtöbbet kihozni belőle. Az utóbbi időben némi nyomás helyeződött rám a jövő évvel kapcsolatos pletykák miatt, de én egyszerűen csak próbálok kiélvezni minden lehetőséget.”

Antonelli állítása szerint még maga sem tudja, hogy F1-es szerződést kap-e 2025-re a Mercedestől, és nem is akar semmit készpénznek venni.

„Örülök, hogy számításba vesznek, de nem kérek tőlük semmit. Jelenleg az a célom, hogy jól szerepeljek a Forma-2-ben, utána majd meglátjuk. Az egész egy vágyálomnak tűnik. Igen, néha elgondolkodok rajta, hogy milyen lenne, de gyorsan átfut az agyamon a gondolat. Őszintén, még mindig csak egy álomnak tűnik az egész, aztán majd meglátjuk, hogy megvalósul-e.”

A Mercedes rendre hírt ad Antonelli privát tesztjeiről, aki már Európa több pályáján, különféle körülmények között is vezethetett, elmondása szerint azonban hosszú időt vesz igénybe, mire kitapasztalja, meddig feszegetheti a határokat.

„Egy F1-es autó nagy önbizalmat ad a versenyzőnek, de a határok megtalálásával még vannak problémáim. Mindig, amikor egy kicsit többet akarok, az autó megadja azt nekem. Egyszer el fog jönni a pillanat, amikor felismerem, hogy már nem tudok többet kifacsarni az autóból, eljutottam a határáig, de ez egy nagyon vékony határmezsgye, így innentől nagyon könnyű hibázni is. De minél inkább nő a bizalmam az autóban, annál kényelmesebb helyzetben érzem magam” – fogalmazott Antonelli.

Hamilton sohasem rakott össze olyan szezont, mint Verstappen