back to top
KezdőlapFormula 1Így segítette Antonellit a Mercedesbe Russell

Így segítette Antonellit a Mercedesbe Russell

-

A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy a George Russell által megtanult leckét alkalmazták Andrea Kimi Antonelli esetében. Ez azonban azzal jár, hogy az olasz pilóta tanulási folyamatával járó hibázások sokkal jobban szem elé kerülnek, mint másoknál.

Toto Wolff kifejtette, hogy a reményeik szerint felfedezett jövőbeli szupersztár Mercedeshez láncolásában fontos szerep jutott kevésbé ismert háttérembereknek. „A legnagyobb dicséret Gwen [Lagrue]-nek, az akadémiánk menedzserének jár, és a stábjának, akik nagyon fiatal koruktól figyelik a versenyzőket. Mi magunk, a Mercedes önmagában nem bukkant volna rá Kimire” – mondta.

„Nagyszerű látni, hogy a Mercedes két pártfogoltja ül az autónkba a Forma-1-ben. Ez az utánpótlás rendszer dicsérete.”

Antonelli 11 éves gokartosként került a látókörükbe. Toto Wolff és a Mercedes merészet húzott azzal, hogy Antonellit egyből a mélyvízbe dobják, és az olasz az F1-es karrierjét 2025-ben egy élmezőnybe tartozó csapatnál kezdi meg, nem tölt tanulóéveket a mezőny hátsóbb részében. Utoljára Lewis Hamilton mutatkozott be ilyen feltételek között a világbajnokságban, szóval nem tűnik halottnak a terv, és Wolff elismerte, hogy a döntésben megjelentek a George Russell kapcsán levont tanulások is, aki a programjuk részeként három évig versenyzett a Williamsnél.

„Nem érdekel, mennyire gyors” – az excsapatfőnök szerint Antonelli nem szolgált rá a Mercedes-ülésre

Ez azonban azzal jár, hogy az olasz pilóta tanulási folyamatával járó hibázások sokkal jobban szem elé kerülnek, mint másoknál.

„Megtanultuk a leckét, hogy George-ot talán túl sokáig hagytuk a Williamsnél – ismerte el Wolff. – Ő ott követte el a hibái egy részét, így azok nem annyira kerültek szem elé. Kimivel most gyorsabb utat járunk, akinek a hibái jobban feltűnnek majd, mert a Mercedesnél lesz.”

Az biztos, hogy jövőre amikor Antonelli valamit elront, nagyító alá kerül, és felmerül a kérdés, hogy nem került-e túl korán egy élmezőnybeli csapathoz.

Verstappen miatt csak egy maradhat? – Wolff tagadta egykori pilótájának elméletét