back to top
KezdőlapFormula 1Árulkodó szavak Péreztől, aki a gyerekei miatt nem dobja be a törölközőt

Árulkodó szavak Péreztől, aki a gyerekei miatt nem dobja be a törölközőt

-

Sergio Pérez egy pillanatra leengedte az álarcot, és betekintést nyújtott abba, hogy valójában mi játszódhat le benne, miközben mindenki arra vár, hogy a Red Bull mikor meneszti őt.

Miként arra a szombati időmérős betlije utáni nyilatkozatáról írva felhívtuk a figyelmet, Sergio Pérez a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjhoz hasonlóan továbbra is úgy csinál, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és azt hajtogatja, hogy vissza fog térni a formájához, az elszántsága pedig töretlen. A jövőjéről nyilatkozva pedig csütörtökön még arról beszélt, hogy az idei év második felében és jövőre is itt lesz, hiszen 2025 végéig szól a szerződése. A mexikói versenyző tehát jóformán úgy tesz, mintha semmilyen hatással nem lenne a bukdácsolása a jövőjére, miközben Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már többször elmondta, hogy a nyári szünetben leülnek, és átbeszélik a lehetőségeiket, amire nyilván nem lenne szükség, ha Pérez jól teljesítene.

Az időmérő edzés után azonban volt egy kérdés, amire Pérez kicsit kilépett a sablonválaszok és előre elraktározott panelek világából – persze, hagyjuk meg az esélyét, hogy tényleg teljes tagadásban él, és úgy gondolja, hogy minden rendben, de azért nem ez a valószínű –, és kicsit bepillantást engedett a saját valóságába. Arról érdeklődtek ugyanis tőle, hogy a jelenlegi helyzetében továbbra is szórakoztatónak tartja-e a Forma–1-et.

Sergio Pérez, Red Bull, Magyar Nagydíj
Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Pool

„Nem mondanám, hogy szórakoztatónak találom, hanem inkább kihívásnak. Olyasminek, ami mentálisan igazán kemény, a legkönnyebb pedig az lenne, ha egyszerűen feladnám, és azok után, amilyen karrierem volt, azt mondanám, hogy elég volt. De nem ezt akarom tanítani a gyerekeimnek, nem az efféle hozzáállást akarom mutatni nekik.”

„Fontos, hogy megfordítsuk a dolgokat, visszatérjünk a formánkhoz, mert nem volt olyan rég [hogy jól mentek a dolgok], csak egyik dolog jön a másik után. Sok versenyzőnél láttuk már ezt, van egy nehéz hétvégéjük, de amikor a Red Bullnál vagy, ez sokkal nagyobb hír. Vissza akarok térni, és vissza is fogok, nem adom fel.”

Ha valamiben, abban biztosak lehetünk, hogy amit Pérez a gyerekeivel kapcsolatban mondott, azt őszintén így gondolja, és leginkább ezek a szavak azok, amelyek megmutatják, hogy mik játszódhatnak le benne. Hogy a kifelé mutatott képpel ellentétben igenis tisztában van vele, hogy mekkora a baj, és a legkönnyebb megoldás már az lenne, ha fogná magát és elsétálna.

Pérez, Red Bull, Brit Nagydíj
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Konyhai beszélgetés is volt

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az újabb időmérős betli után nem hordta le a sárga földig a pilótáját, de azt újfent elismételte, hogy ez nem mehet így tovább. „Tisztában vagyunk vele, hogy az utóbbi hat versenyen Checo csak 15 pontot szerzett, ez pedig nem fenntartható. Hacsak nem változik a helyzet, el fognak kapni minket, Checo pedig nagyon is tisztában van ezzel. Nehéz lesz változtatnia a 16. helyről, de ismét a pontszerzést kell megcélozzuk” – nyilatkozta a Channel 4-nak, majd hozzátette: „A gondunk az, hogy más csapatoknak két pilótája van az elejében. Ott a két McLaren, most a két Aston és a két RB. Nem engedhetjük meg, hogy ekkora különbség legyen a két autónk között.”

Horner még a hétvége kezdetét elárulta azt is, hogy angliai otthonában találkozott nemrég Pérezzel, aki ott bevallotta neki, hogy túl sokat szokott agyalni. „Nagyon nyitott a kapcsolatunk, és leültem vele a házam konyhájában és azt mondtam, »Ki vele, mi folyik itt? Van valami más a háttérben?« Ő pedig azt felelte, hogy »Nem, szerintem csak kicsit túlgondolom a dolgokat«” – árulta el Horner a Sky Sports-nak.