back to top
KezdőlapFormula 1Aston Martin: Nincs mentség, ha nem leszünk sikeresek

Aston Martin: Nincs mentség, ha nem leszünk sikeresek

-

Az Aston Martin helyettes technikai igazgatója szerint nem lesz semmiféle mentség a csapat számára, ha az elkövetkezendő években nem lesznek sikeresek a Forma-1-ben.

Nagy reményekkel és hatalmas költségvetéssel vágott bele az F1-es kalandba az Aston Martin. A brit gárda harmadik évére készül a Forma-1-ben, ám az első két esztendőjük, de különösen a tavalyi igazán felejthetőre sikeredett.

Azonban az épülő ultarmodern gyáruk és a költségvetési sapka miatt továbbra is hisznek a sikerben, amire az érkező Fernando Alonso is garancia lehet.

Alonso üléspróbán járt az Astonnál

„Összeáll a kép: az autó, az emberek, az erőforrások. Érezhető az energia. Még ha nem sikerül elérni idén vagy jövőre elérni a kitűzött célt, vagy akár csak előre lépni, előbb-utóbb sikeresek leszünk. Erős az az érzés, az a hit, hogy jó úton járunk. Eltart néhány évig, amíg még bajnok esélyesek leszünk, de hamarosan meglesz mindenünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Nem lehetnek kifogások.” – jelentette ki Eric Blandin helyettes technikai igazgató, majd elhintette azt is, hogy lélekben felkészültek arra is, hogy a 2023-as autójuk nem lesz túlságosan versenyképes.

„Ha elrontunk valamit és az autó nem teljesít majd azon a szinten, ahol szeretnénk akkor őszintének kell lennünk és összefogva kell megtalálnunk a megoldásokat. Először is meg kell értenünk, hogy miért nem teljesít úgy az autó, ahogyan kellene, hol a probléma. Majd a tanultak alapján kell majd megvalósítanunk a megoldásokat. Nincs olyan, amit ne tudnánk csapatként megoldani. Bármilyen kihívást le tudunk küzdeni.” – bizakodott.

Az Aston Martin február 13-án leplezi majd le az ide versenygépét.