back to top
KezdőlapFormula 1Aston: Nem Vettelben van a hiba

Aston: Nem Vettelben van a hiba

-

Az Aston Martin célja megtalálni annak okait, hogy Sebastian Vettel hogyan futhatott ennyire pocsék hétvégét az Ausztrál Nagydíjon.

A német pályafutása talán legrosszabb hétvégéjét zárta Melbourne-ben, miután az első két versenyt kihagyta koronavírus-fertőzése miatt. Az első szabadedzésen megállt alatta az autó, így egy robogóval ment vissza a boxba, a pályán végigmenve, amiért megbüntették 5000 euróra. A második szabadedzést kihagyta, mert éppen motort cseréltek nála, a harmadik gyakorláson pedig falhoz csapta az autóját. Az időmérőn egyetlen gyors kört tudott futni, a versenyen pedig szintén autót tört és kiesett.

Vettel szerint némi magyarázat lehet erre a hétvégére az előző két futam kihagyása, de új főnöke, Mike Krack nem ért vele egyet.

„Először is, örülök, hogy a baleset után Seb jól van” – kezdte nyilatkozatát Krack. „De ha egy négyszeres világbajnoknak ilyen problémái vannak, mint amilyeneket a hétvégén láthattunk, az nem a vezetés hiánya miatt van, hiszen vezette már az autót. Ezt tényleg meg kell vizsgálnunk, hogy milyen autót adunk neki, milyen visszajelzéseket kap az autótól. Ő is egyetértene velem abban, hogy nem normális, hogy ennyire nincs pályán, mint a hétvégén, és nem hiszem, hogy ez összefügg azzal, hogy kihagyott két versenyt.”

Nem mellesleg Vettel nyert a jelenlegi mezőnyből a legtöbbször Ausztráliában, 3 alkalommal is a magasba emelhette a trófeát, tehát azt nem lehet mondani, hogy nem lenne tapasztalata az Albert Parkból.

„Tudja, hol van” – tette hozzá. „Volt néhány tesztnapja az autóval, így túl könnyű lenne azt mondani, hogy á, két hétvégén nem volt ott. De egy ilyen kaliberű versenyző esetében tényleg meg kell néznünk, hogy milyen eszközöket biztosítottunk neki.”

Forrásgpfans.com