back to top
KezdőlapFormula 1Az elkeseredett Hamilton puszta kézzel fogná meg a leszorítóerőt, hogy ráakassza az...

Az elkeseredett Hamilton puszta kézzel fogná meg a leszorítóerőt, hogy ráakassza az autójára

-

A reménykeltő montreali és barcelonai hétvégék után a Mercedes az Osztrák Nagydíjon ismét súlyos pofont kapott a Red Bulltól, ami után Lewis Hamilton a csapat idei győzelmi esélyeit is megkérdőjelezi. 

Spielbergben eddig a McLaren bizonyul a Red Bull elsőszámú üldözőjének, de még számukra is legyőzhetetlen Max Verstappen, aki a hétvége eddigi mindkét időmérőjét és a sprintversenyt is megnyerte – a szombati kvalifikáción ráadásul négy tizedmásodperccel gyorsabb volt mindenki másnál. 

A Mercedes két pilótája egyaránt öt tizednél is nagyobb hátrányt szedett össze, George Russell a 3., Hamilton az 5. helyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt. Az a tény azonban, hogy ezen a rövid pályán is ilyen jelentős különbség alakult ki köztük és a Red Bull között, egészen elszomorította a hétszeres világbajnokot, aki a csapat egész évi esélyei kapcsán is lemondó lett, s lassan már csak a fizika törvényeinek meghajlításában látja a reményt. 

“Sokkal le vagyunk maradva a gyors kanyarokban Maxtől, mármint tényleg sokkal. Egészen őrületes, mennyivel gyorsabbak nálunk a nagy sebességű szakaszokon, szerintem olyan 12-13 km/órával” – idézi a sajtónak nyilatkozó Hamiltont a racingnews365. 

“Egyszerűen nincs elég leszorítóerőnk. Nem hoztunk semmiféle kompromisszumot, tényleg ennyivel rendelkezünk. És őszintén nem tudom rá a megoldást. Ha tehetném, megfognék egy darab leszorítóerőt és felraknám az autó hátuljára, de sajnos nem így működik.” 

“Folytatni fogjuk a munkát a javulás érdekében, de azzal, hogy ilyen fél másodperces hátrányokat szedünk össze, annak reménye, hogy még futamot nyerhetünk idén, kicsit távolabb került.”