back to top
KezdőlapFormula 1Az FIA elnöke találkozott a Porsche vezérigazgatójával

Az FIA elnöke találkozott a Porsche vezérigazgatójával

-

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke találkozott a Porsche vezérigazgatójával, Oliver Blume-mal, hogy megvitassák többek között az autómárka jövőbeni elkötelezettségét a motorsport iránt.

A Volkswagen-csoport tervei szerint 2026-ban – amikor egy új motorformula lép életbe – a prémium kategóriás Porsche és Audi márkáival belépne az F1-be.

A Red Bullt erősen összefüggésbe hozták egy Porsche-partnerséggel, amelyet Christian Horner „logikusnak” nevezett, míg az Audi állítólag egy saját csapat megszerzésére törekszik.

A VW-csoport az F1-es terveik értékelésének végső fázisában van, mivel biztosítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy az F1 milyen irányba fog haladni a 2026-os motorformulával.

A Ben Sulayem és Blume közötti találkozóra a VW és az FIA között zajló tárgyalások mellett kerül sor.

A sok találgatás ellenére továbbra sem világos, hogy a Porsche és az Audi pontosan milyen formában tervez belépni az F1-be.

Ha bárki által teljesen új csapat érkezik, konfliktus várható a csapatok között, mivel egyesek nem akarják, hogy a díjalap tovább híguljon.

A jelenlegi Concorde-megállapodás értelmében az új csapatoknak 200 millió dolláros belépési díjat kell fizetniük, hogy kompenzálják riválisaikat a díjalap kisebb részekre való feldarabolása miatt.