back to top
KezdőlapFormula 1Az új szponzor is elismeri, elég bonyolult F1-es csapatnevet hoztak össze

Az új szponzor is elismeri, elég bonyolult F1-es csapatnevet hoztak össze

-

Két új F1-es csapatnév is borzolja a rajongók kedélyeit a 2024-es szezon előtt. Az AlphaTaurit pénzügyi reklámtáblává változtató Visa képviselője szerint egyszerűen nem volt lehetőség arra, hogy lerövidítsék a sport történetének egyik legrémesebb csapatnevét.

A Sauber hivatalos neve idéntől Stake F1 Team, a Red Bull fiókcsapatáé pedig Visa Cash App RB Formula One Team. Előbbiekre a Kick Sauber karosszérianév okán indokolt lehet továbbra is a klasszikus névvel Sauberként hivatkozni, ám a korábbi AlphaTauri már komolyabb fejtörést okoz a nézőknek és a média képviselőinek is – a karosszéria neve ugyanis esetükben pusztán RB, és bár a cégnév a korábban belengetett Racing Bulls lett, a Racafans most a csapat egy képviselőjére hivatkozva azt írja, hogy az RB nem a Racing Bulls rövidítéseként áll, csupán a Red Bull-lal való szorosabb kapcsolatot jelképezi. Kiderült közben, hogy az istállón belül V-CARB néven hivatkoznak magukra, ami a teljes név kezdőbetűiből tevődik össze.

Tényleg nem úsztuk meg, jön minden idők leghülyébb F1-es csapatneve

A Visa bankkártyaszolgáltató és a Cash App mobilos pénzküldő szolgáltatás valójában nem riválisai, hanem partnerei egymásnak, mint arról most Andrea Fairchild, a Visa globális szponzorációs stratégiájának egyik vezetője beszélt, amikor a különös együttműködés által eredményezett még különösebb csapatnévről kérdezték.

„A legjobban úgy lehet ezt elmagyarázni, hogy lehetőségünk nyílt arra, hogy az egyik globális partnerünk, az egyesült államokbeli Cash App társaságában összeálljunk a Red Bull-lal. Kicsit bonyolult a név, viszont ezáltal bemutathatjuk az egyik kulcsfontosságú ügyfelünket. Összeillesztettük ezt a két dolgot, és semmilyen mód nem volt arra, hogy lerövidítsük” – idézi Fairchildot a racingnews365.

„Hivatalosan ezzel a névvel leszünk ott a piacon, de a rajongók majd el fogják dönteni, hogyan hivatkoznak a csapatra, s ezzel majd jól szórakozhatnak. Figyelni fogunk a visszajelzésekre, és talán felhasználunk belőlük valamit.”

Az RB február 8-án, az amerikai központú szponzorai számára kedvező módon Las Vegasban tartja autóbemutató eseményét, amely talán segít is egy kicsit letisztítani a képet azt illetően, hogyan is lenne a legpraktikusabb megszólítani Daniel Ricciardo és Cunoda Juki csapatát az előttünk álló szezon során.

Az összes F1-es autóbemutató időpontja