back to top
KezdőlapFormula 1Az utolsó oltsa le a villanyt? Újabb veterán szakembert rúgott ki az...

Az utolsó oltsa le a villanyt? Újabb veterán szakembert rúgott ki az Alpine

-

Még nem fejeződött be a hosszú ideje Enstone-ban szolgáló, magas rangú csapatszemélyzet kiáramlása a 2024-re a teljesítményben mélypontra zuhanó Alpine-nál: Rob White, a csapat műveleti igazgatója a legújabb távozó.

White 2004 óta volt tagja az enstone-i istállónak, kezdetben a Renault motorfejlesztő részlegénél töltött be vezető pozíciót, így aktív szerepet vállalt a csapat és Fernando Alonso bajnoki címeinek megszerzésében a rákövetkező két évben. White 2016, a Renault újbóli hatalomátvétele idején vette át a műveleti igazgatói posztot, mostani menesztéséről pedig elsőként a BBC számolt be, akinek kérdésére a csapat el is ismerte a menesztés tényét.

„Megerősíthetjük, hogy a szélesebb körű műveleti átszervezések keretében Rob White távozott a csapattól. A csapat hálás Rob erőfeszítéseiért az Enstone-ban és Viry-Chatillonban eltöltött hosszú pályafutása során, amely során a bajnoki győztes motorprogramot is vezette 2005-ben és 2006-ban. A legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakhoz” – szól az Alpine közleménye.

Az elmúlt egy év során a vezető beosztású személyzet egész garmadája hagyta el az Alpine-t: tavaly nyáron Otmar Szafnauer csapatvezető és Alan Permane sportigazgató távozott, az idei szezon kezdetén Matt Harman technikai igazgató, Dirk de Beer aerodinamikai vezető és Bob Bell főtervező követte példájukat.

A legújabb hírek szerint az enstone-i alakulat történetének legnagyobb sikereit és legnagyobb botrányait is levezénylő korábbi csapatfőnök, Flavio Britore visszatért az istállóhoz, hogy a toborzásban segédkezzen.

Váratlan visszatérés: Briatore újra egykor tönkretett csapatának dolgozik

A személyzeti instabilitás pedig nemcsak a hátországban, hanem immár a pályán is tetten érhető: miután a Monacói Nagydíjon Esteban Ocon balul elsült manővere a csapattárs Pierre Gaslyvel való ütközésbe torkollott, a csapatfőnök Bruno Famin komoly következményeket helyezett kilátásba a 2021-es Magyar Nagydíj győztese számára – a paddock bennfentesei szerint pedig nem légből kapott gondolat, hogy ez akár a francia pilóta állására is kihatással lehet.