back to top
KezdőlapFormula 1Bearman és Leclerc között rengeteg hasonlóságot fedeztek fel

Bearman és Leclerc között rengeteg hasonlóságot fedeztek fel

-

A The Race újságírója, Scott Mitchell-Malm szerint sok a közös vonás a Ferrari előző és a legújabb tehetsége, Charles Leclerc és Oliver Bearman között.

Leclerc 2018-ban debütált a Forma-1-ben és a következő esztendőben már a Ferrari állandó pilótája lett, Bearman a körülmények számára szerencsés együttállásának köszönhetően indult már idén két versenyen, kitűnően vezetve. Utóbbi jövőre a Haas állandó tagja lesz, és az eddigi teljesítménye, az eddig mutatott erényei a monacóira emlékeztetik Mitchell-Malmot.

Ezek közül a mentalitást, az autó határainak érzékét emelte ki. „Egyformán megingathatatlan a magabiztosságuk a falak között, és amikor [Bearman] lendületbe jön, ugyanúgy érződik, hogy a köre piszok gyors lesz. A nyers tempója adott, csak finomítani kell rajta, ezt a [Bakuban] a Q2-es friss gumis köre megmutatta, de Leclerc esetében ugyanez volt a Saubernél” – írta.

„A szívóssága is hihetetlenül erős, ahogy a nehéz helyzetekből visszatér. Önkritikus anélkül, hogy ez túlságosan átjárná a gondolatait.”

Bepánikolt a Ferrari fiatal pilótája a bemutatkozásának hírére

Utóbbira az utolsó bakui edzést követően láttunk példát, amikor balesetet szenvedett. Ez a Haas csapatfőnökének, Komacu Ajaónak szintén feltűnt. „Ez volt az első alkalom, amikor megtapasztaltam, hogyan reagál a nehézségekre, és ezt tökéletesen csinálta” – jelentette ki.

A The Race újságírója szerint Bearman és Leclerc között további közös vonás, hogy mindketten szivacsként szívják magukba az információt.

Noha illik óvatosan értelmezni ezt a statisztikát, de Bearman az első versenyző a Forma-1 történetében, aki első két futamán két különböző csapatnál vezetve egyaránt pontot szerzett.

Ricciardo megszegte a Red Bull-vezérrel kötött megállapodását