back to top
KezdőlapFormula 1Ismét terítékre kerülhet Mattia Binotto visszatérése a Forma–1-be

Ismét terítékre kerülhet Mattia Binotto visszatérése a Forma–1-be

-

Mióta a 2022-es szezon végén felállt és távozott Maranellóból, többször lehetett olyan híreket hallani, hogy Mattia Binotto hamarosan visszatérhet a Forma–1-be. Most ismét felmerült a neve.

Mattia Binotto 2022 óta nem vállalt munkát a Forma–1-ben, de az azóta eltelt időszakban is fel-felbukkant a neve. Először az Audival hozták szóba, majd tavaly augusztusban az a hír járta, hogy Luca de Meo, a Renault-csoport vezérigazgatója őt szemelte ki a távozó csapatfőnök, Otmar Szafnauer helyére. Ebből azonban nem lett semmi, és azóta is Bruno Famin irányítja az Alpine F1-es gárdáját.

Az a gárdát, amely nemrég elég nagy megrökönyödést kiváltva visszahozta a sportágba az onnan a 2009-ben az egy évvel korábbi szingapúri ütközésbotrány miatt elüldözött Flavio Briatorét, a Formu1a.uno értesülései szerint a 74 esztendős olasz egyik kiszemeltje az Alpine megerősítésére pedig nem más, mint honfitársa, Mattia Binotto.

Az olasz szaklap azt írja, az Alpine tényleg megkereste már tavaly Binottót, de a szakember akkor azért utasította vissza az ajánlatot, mert kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy a többi gyártóhoz képest közismerten lemaradásban levő Renault-motorral nem lehet versenyképes csapatot építeni. Ám mivel az Alpine a hírek szerint azt fontolgatja, hogy 2026-tól a Mercedes vagy a Ferrari ügyfele lesz, Binotto hozzáállása a projekthez is változhat. A Formu1a.uno úgy tudja, már zajlanak az egyeztetések az 54 esztendős mérnökkel.

Mick Schumacher meglepte az Alpine-t a teszten, de mit jelent ez a jövőre nézve?