back to top
KezdőlapFormula 1„Nem számít, hogy ki a versenyzőnk” – üzeni a csapat, amelynek ülésére...

„Nem számít, hogy ki a versenyzőnk” – üzeni a csapat, amelynek ülésére Schumacher is hajt

-

Flavio Briatorét a csapat technikai, szervezeti hátterének ráncba szedése miatt rehabilitálta az Alpine, legutóbbi megnyilvánulásával pedig maga is egyértelművé tette, hogy jelen körülmények között a legkevésbé sem számít, ki fogja vezetni a másik autót Pierre Gasly mellett.

Az Esteban Oconnal való szakítás júniusi bejelentése óta ismeretes, hogy az Alpine-nál felszabadult egy ülés 2025-re, annak sorsáról pedig még mostanáig sem döntöttek. Bár az enstone-i istálló zűrzavaros időket él a személyzeti kiáramlás és a pályán mutatott gyenge forma forgatagában, az évtizedek során felhalmozott eredmények, tudás és modern infrastruktúra révén mégis megvan a potenciál a csapatban, hogy a jövőben visszakapaszkodjon az élmezőny közelébe.

Az ülés legfőbb esélyeseiként mindvégig Jack Doohant és Mick Schumachert emlegették, bár paddockbeli információkból úgy tűnik, az Alpine az ausztrál mellett tehette le a garast, aki így jövőre újoncként ülhet be Gasly mellé a másik autóba.

A tanácsadóként a csapat egyenesbe állításával megbízott Briatore szerint a pilóták kiléte sokadlagos szempont jelenleg, ami nem is feltétlenül az a motiváló üzenet, amit az ülésre ácsingózó versenyzők hallani szeretnének, ráadásul a velük szembeni jövő évi bánásmód kapcsán is kételyeket ébreszthet bennük.

„Totális szarban vagyunk” – így hívta vissza a kétes hírű megmentőt a makacs Renault-vezér

„Jelenleg a csapat üzleti oldalát, technikai oldalát, menedzseri oldalát kell rendbe tenni. Az, hogy ki a versenyző, most nem számít. 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban számított. Most viszont úgy hiszem, csak egy versenyző lett volna számunkra elérhető, Carlos Sainz” – mondta a Formula for Success podcastban Briatore, az említett évekkel arra az időszakra célozva, amikor Fernando Alonso másodszor világbajnok lett, távozott, majd egy évvel később visszatért a Renault-hoz, még az ő vezetése alatt.

„Számomra az autó teljesítménye, a csapat teljes átszervezése van célkeresztben. Amikor jó autónk van, akkor szükség van egy jó versenyzőre. De amíg az autó nem hozza a teljesítményt… Most minden erőnket a technikai részlegbe fektetjük, hogy az Alpine autói egyre jobbak és jobbak és jobbak legyenek. 2026-tól pedig már egy új Alpine-t fogunk látni, azt hiszem.”

Briatore szavaiból kitűnik, nem számít arra, hogy az általa hozott intézkedések gyors gyógyírt jelentenek majd az Alpine bajaira, hiszen ugyanebben a beszélgetésben azt is megemlítette, hogy csak 2027-re vár dobogót a csapattól.

„Soha nem láttam még ilyet” – menedzsere Alonso visszavonulásáról beszélt