back to top
KezdőlapFormula 1Újabb csapás a Mercedesnek, Russell csak a bokszutcából rajtol az USA Nagydíjon

Újabb csapás a Mercedesnek, Russell csak a bokszutcából rajtol az USA Nagydíjon

-

Miután az időmérő edzésen csak a 6. és a 19. időt érte el, a Mercedes esélyei az USA Nagydíj előtt tovább csökkentek a jó szereplésre, az előkelőbb rajtpozícióval rendelkező George Russell ugyanis csak a bokszutcából fog indulni.

A Mercedes a vasárnapi futam előtt megerősítette, hogy az időmérő harmadik szakaszában balesetet szenvedő, azzal az új fejlesztéseket kukázó Russell autóját visszaállították a Szingapúri Nagydíjon használt specifikációba, ezért az új padlólemez, felfüggesztés és oldalsó légbeömlő sem lesz rajta. Mivel a sprinthétvégére más szabályok vonatkoznak – lehet specifikációt változtatni az időmérő és a verseny között is akkor, ha annak alkatrészhiány az oka, és az autóra feltett elemek már legalább egy időmérőn vagy versenyen fent voltak a kocsin – ez még önmagában nem jelentett volna bokszutcai rajtot, ám a Mercedesnek az időmérő után több mint 2 órájába telt elvégezni a munkát a 63-as rajtszámú W15-ösön, amivel megszegte a parc fermé-szabályokat, amelyek kimondják, hogy két órával az időmérő vége után le kell takarni az autókat.

Hamilton nagylelkű felajánlást tett a borzasztó időmérő után, de a Mercedes nem fog élni vele

A 6. rajtkockát így Pierre Gasly örökölte meg, miként mögötte mindenki más is előrelépett egy helyet. Mindez azt jelenti, hogy az időmérőn a 19. helyet elérő Lewis Hamilton Liam Lawson 60 rajthelyes hátrasorolása után még egy pozíciót nyer, és a 17. rajtkockát foglalhatja majd el.

Az USA Nagydíj végleges rajtrácsa ITT nézhető meg.

Hamilton nagylelkű felajánlást tett a borzasztó időmérő után, de a Mercedes nem fog élni vele

„Erős péntek után reménykedtünk az újabb jó szereplésben, de a sprinten hamar világossá vált, hogy nem tudjuk tartani a közvetlen ellenfeleink tempóját. Mindemellett a pénteki jó egyensúly mindkét pilótánál hiányzott, és mindketten a gumik túlmelegedésével küzdöttek, csak Lewis a hátsó, George az első tengelyen. Elvégeztünk néhány változtatást az időmérő előtt, de továbbra is küszködtünk, és nem tudtuk előcsalogatni a pénteken látott teljesítményt” – értékelt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A Ferrari beleszólhat Verstappen és Norris csatájába az USA Nagydíjon